Cranberry, ο "θαυματουργός καρπός"

Cranberry, ο "θαυματουργός καρπός"

Το cranberry είναι ένα «φάρμακο της φύσης», εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.
Ο καρπός cranberry συναντάται στη Β.Αμερική.
Πολλούς αιώνες πριν την εγκατάσταση των πρώτων αποίκων στην Αμερική, οι Ινδιάνοι θεωρούσαν τον καρπό αυτό θαυματουργό και τον χρησιμοποιούσαν στη διατροφή τους, αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, όπως για να θεραπεύσουν τις πληγές τους από τα δηλητηριώδη βέλη.
Τα cranberries έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και τανίνες.
Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις που προκύπτουν από τα συστατικά του cranberry, βοηθούν να εξουδετερωθούν επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Επιπλέον, επειδή είναι χαμηλά σε θερμίδες μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα διαιτητικό μενού.  Πέρα όμως από τη θρεπτική τους αξία, οι καρποί αυτοί μας βοηθούν να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά. Ένας χυμός cranberry της OCEAN SPRAY περιέχει όλα εκείνα τα ευεργετικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, την πρόληψη και αντιμετώπιση των βασανιστικών ουρολοιμώξεων και την εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών οξυγόνου που παράγονται στο σώμα μας.
Η αντικαρκινική δράση του cranberry προστατεύει μεταξύ άλλων από τον καρκίνο του μαστού, ενώ οι θρεπτικές του αξίες αναζωογονούν το δέρμα και δίνουν λάμψη στη   γυναικεία ομορφιά.
Η OCEAN SPRAY διαθέτει στην αγορά επιλεγμένα cranberries σε χυμό, αποξηραμένους καρπούς και σάλτσες, όλα το ίδιο ευεργετικά για την υγεία μας. Οι χυμοί μπορούν να καταναλωθούν σκέτοι ή σε δροσιστικά κοκτέιλ. Οι αποξηραμένοι καρποί και οι σάλτσες χρησιμοποιούνται πλέον ευρύτατα τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική χαρίζοντάς μας  απολαυστικούς συνδυασμούς  γεύσεων.http://www.nooz.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου