Τί είναι η κυτταρίτιδα του οφθαλμικού κόγχου

Τί είναι η κυτταρίτιδα του οφθαλμικού κόγχου

H κυτταρίτιδα του οφθαλμικού κόγχου είναι μια σπάνια οξεία μόλυνση με ταχεία και σοβαρή εξέλιξη, κατά την οποία βακτήρια προσβάλλουν το μαλακό ιστό του οφθαλμικού κόγχου. Τα βακτήρια αυτά μπορεί να έχουν σαν πύλη εισόδου κάποια μόλυνση στα ιγμόρεια, κάποιο ξένο σώμα στο μάτι ή ένα δοθιήνα στην περιοχή του ματιού και στα βλέφαρα. Συνήθως αφορά τα παιδιά αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στους ενήλικες.

Πώς εκδηλώνεται η κυτταρίτιδα του οφθαλμικού κόγχου και πώς γίνεται η διάγνωση

H κυτταρίτιδα του οφθαλμικού κόγχου αρχικά εμφανίζεται με ερυθρότητα και πρήξιμο στο βλέφαρο, και στη συνέχεια εκδηλώνεται με πόνο και μείωση της όρασης. Το μάτι στην κατάσταση αυτή μπορεί να εμφανίζεται εμφανώς μετατοπισμένο λόγω του οιδήματος και να δίνει την εντύπωση ότι προέχει από τον κόγχο.
Εξετάσεις αίματος είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν προκειμένου να προσδιορισθεί το βακτήριο που έχει προκαλέσει τη μόλυνση. Παράλληλα, η αξονική τομογραφία μας επιτρέπει να ελέγξουμε αν η λοίμωξη έχει επεκταθεί στα ιγμόρεια και να εντοπίσουμε την παρουσία κάποιου ξένου σώματος.

Ποιά είναι η θεραπεία της κυτταρίτιδας του οφθαλμικού κόγχου

Πρόκειται για μία οξεία λοίμωξη που σε πολλές περιπτώσεις χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης. Για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας του οφθαλμικού κόγχου απαιτείται η χορήγηση των κατάλληλων για το συγκεκριμένο βακτήριο αντιβιοτικών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική παροχέτευση.http://www.healthpress.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου