Κρυφή αιτία σοβαρής αλλεργίας το κρέας

Κρυφή αιτία σοβαρής αλλεργίας το κρέας
Ένας υδατάνθρακας που υπάρχει στο κρέας και λέγεται άλφα-γάλη (alpha-gal) μπορεί να αποτελεί την άγνωστη έως τώρα αιτία των επαναλαμβανόμενων σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων σε ορισμένους ανθρώπους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Στη μελέτη συμμετείχαν 60 ασθενείς από Αυστραλία και ΗΠΑ, οι οποίοι πάθαιναν επαναλαμβανόμενη αναφυλαξία (είναι σοβαρή μορφή αλλεργίας) δίχως οι γιατροί τους να μπορούν να εντοπίσουν το αλλεργιογόνο που την προκαλούσε. Οι ασθενείς αυτές υποβλήθηκαν σε εκτενή αλλεργικά τεστ και διαπιστώθηκε ότι οι 25 είχαν θετικά ευρήματα στο τεστ για την αλλεργία στην άλφα-γάλη, καθώς τα επίπεδα της ουσίας ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE) που είναι δείκτης αλλεργίας ήταν υψηλότερα από 1 Διεθνή Μονάδα (IU) ανά ml.
Όπως είπαν οι ερευνητές στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργίας, Άσθματος & Ανοσολογίας που πραγματοποιείται στη Νέα Ορλεάνη, τα τεστ δεν έδειξαν να είναι σε κάτι άλλο αλλεργικοί οι 25 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στην άλφα-γάλη.
Στους υπόλοιπους 35 δεν βρέθηκε αιτία της αλλεργίας τους.
Η αναφυλαξία είναι μια οξεία αλλεργική αντίδραση, η οποία μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, απώλεια των αισθήσεων ή ακόμα και το θάνατο. Αποτελεί επείγον περιστατικό που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα και, αργότερα, παρακολούθηση από αλλεργιολόγο γιατρό.
Υπολογίζεται ότι ποσοστό έως 15% του γενικού πληθυσμού διατρέχει κίνδυνο να αναπτύξει αναφυλαξία. Όταν ένας άνθρωπος παθαίνει αναφυλαξία και δεν μπορεί να βρεθεί η αιτία της, διατρέχει πολύ αυξημένο κίνδυνο να την ξαναπάθει. Αν και το κρέας αποτελείται κυρίως από πρωτεϊνες, περιέχει και ελάχιστες ποσότητες υδατανθράκων. Πηγή: tanea.gr

Η λίστα ιστολογίων μου