Σπιτικές θεραπείες για μακριά και λαμπερά μαλλιά

Σπιτικές θεραπείες για μακριά και λαμπερά μαλλιά
Πολλές φορές μας ρωτάτε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να ανακτήσουν την ζωντάνια τους και να μακρύνουν πιο γρήγορα.
Δείτε παρακάτω μερικές απλές σπιτικές θεραπείες και επιλέξτε αυτή που σας αρέσει:

Μηλόξυδο. Ένα εκπληκτικό προϊόν για δέρμα και μαλλιά. Μετά από κάθε λούσιμο ξεπλύνετε τα μαλλιά με μηλόξυδο ανακατεμένο με νερό (ίσες ποσότητες) ή και σκέτο. Το μηλόξυδο απομακρύνει τα υπολείμματα σμήγματος, ρύπων και προϊόντων styling από το τριχωτό και ρυθμίζει το pH του. Έτσι, αναπτύσσονται πιο γρήγορα νέες τρίχες, τα μαλλιά μένουν λαμπερά και η λιπαρότητα αργεί να εμφανιστεί.
Το ασπράδι του αυγού. Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες που βοηθούν στην ανάπτυξη νέων τριχών και σε πολύτιμα μέταλλα που διατηρούν την υγεία του τριχωτού και των μαλλιών. Φτιάξτε μάσκα μαλλιών με ένα ασπράδι, ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι μέλι. Απλώστε τη μάσκα σε τριχωτό και μαλλιά, για 20 λεπτά. Λουστείτε πολύ καλά με ένα ήπιο σαμπουάν.
Γάλα καρύδας. Το γάλα καρύδας είναι εξίσου ευεργετικό όπως και το λάδι καρύδας. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, κάλιο, σίδηρο και λιπαρά οξέα. Απλώστε το γάλα καρύδας σε τριχωτό και μαλλιά, αφήστε το για τουλάχιστον μισή ώρα και στη συνέχεια λουστείτε με ένα ήπιο σαμπουάν.
Χυμός κρεμμυδιού. Το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε θείο που βοηθάει στην σύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης που με τη σειρά τους ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των τριχών. Ψιλοκόψτε ένα κρεμμύδι, στύψτε το καλά για να βγει ο χυμός. Απλώστε τον χυμό μόνο στο τριχωτό και αφήστε το για 15 λεπτά. Στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν.
Λάδι καρύδας. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε μάσκες, σκέτο ή σε κρέμες το λάδι καρύδας είναι ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και καλίου που επανορθώνουν τα κατεστραμμένα μαλλιά, ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων τριχών και διατηρούν το δέρμα στο τριχωτό υγιές. Απλώστε το λάδι καρύδας σε τριχωτό και μαλλιά τουλάχιστον μισή ώρα πριν το λούσιμο, σαν μάσκα αναζωογόνησης και ενυδάτωσης. ΠΗΓΗ: jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου