Το παιδί μου θέλει να κάνει γιόγκα

yoga

Το παιδί μου θέλει να κάνει γιόγκα

Μπορεί;
Φυσικά και μπορεί και μάλιστα είναι πολύ σημαντική στην σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Η γιόγκα προσφέρει ευλυγισία, δυνατότητα συγκέντρωσης, μια δεξιότητα που χρειάζονται τα παιδιά γενικότερα στη ζωή τους και ισορροπία. Γνωρίζουν το σώμα τους και μαθαίνουν να το ελέγχουν. Ακόμα, τα βοηθά να αποβάλλουν το στρες του διαβάσματος αλλά και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Αναπτύσσει την επίγνωσή τους, τον έλεγχο και τον συντονισμό του σώματός τους.
Επίσης, η γιόγκα βοηθάει στα υπερκινητικά παιδιά αλλά και στα παιδιά με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής. Οι καλές στάσεις είναι αυτές που παρέχουν ηρεμία, ισορροπία, όπως η στάση του πολεμιστή και η στάση του δέντρου. Πρέπει να καταλάβουν την στάση και να γίνουν δυνατοί σαν τον πολεμιστή ή το δέντρο. Οι στάσεις με συνεργάτη βοηθούν στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης.
Στην αρχή μπορεί να του φανούν περίεργες η οδηγίες. Δυσκολεύονται να κλείσουν τα μάτια τους, να χαλαρώσουν και να ελέγξουν την αναπνοή τους. Όμως, σιγά σιγά συνηθίζουν και μπαίνουν στη φιλοσοφία της.
Η γιόγκα μπορεί να είναι συμπληρωματική ενός αθλήματος ή μόνη της, ανάλογα με τις ώρες, την διάθεση και τις αντοχές του κάθε παιδιού.http://www.jenny.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου