Τί είναι η μηνορρραγία

Τί είναι η μηνορρραγία

Τί είναι η μηνορρραγία

Η αιμορραγία που συνοδεύει την περίοδο είναι εντονότερη από ότι συνήθως, απαιτώντας συχνή αλλαγή σερβιέτας ή ταμπόν ή μπορεί και να μην ελέγχεται καν με αυτά. Συχνά παρατηρείται και σχηματισμός πηγμάτων αίματος.



Ποιά είναι τα αίτια της μηνορραγίας

Μπορεί να οφείλεται σε ινομυώματα ή πολύποδες της μήτρας, ενδομητρίωση, λοιμώξεις της πυέλου ή καρκίνο της μήτρας. Μπορεί επίσης να είναι παρενέργεια από το ενδομήτριο σπείραμα (σπιράλ) που τοποθετείται στη μήτρα για αντισύλληψη. Κάποιες φορές συνοδεύει τον υποθυρεοειδισμό ενώ οι παχύσαρκες βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πώς γίνεται η διάγνωση της μηνορραγίας

Ο γιατρός θα κάνει γυναικολογική εξέταση και εξετάσεις αίματος για να δει τα επίπεδα των ορμονών. Υπέρηχο για ανίχνευση ινομυωμάτων, πολυπόδων ή καρκίνου της μήτρας. Υστεροσκόπηση και λήψη υλικού του ενδομητρίου για εξέταση, σε κάποιες περιπτώσεις.

Ποιά είναι η θεραπεία της μηνορραγίας

Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία, την ηλικία και τη σοβαρότητα της αιμορραγίας. Αν βρεθεί κάποια υποκείμενη νόσος αυτή θα λάβει ανάλογη θεραπεία. Αν χρησιμοποιείται ενδομήτριο σπείραμα πρέπει η γυναίκα να αλλάξει μέθοδο αντισύλληψης. Χορηγούνται και φάρμακα για την αντιμετώπιση της απώλειας αίματος. Αν η αρχική θεραπεία δε βοηθήσει μπορεί να γίνει απόξεση του ενδομητρίου ή/ και υστερεκτομή.http://www.protothema.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου