Πώς εκδηλώνεται η οφθαλμογήρανση

οφθαλμογήρανση

Πώς εκδηλώνεται η οφθαλμογήρανση

Απαραίτητη η χρήση δακρύων ομορφιάς

Πώς εκδηλώνεται η οφθαλμογήρανση

ΣΤΑΔΙΟ 1:

Ο επιπεφυκότας αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα, στιλπνότητα και λάμψη του, καθώς η μείωση της δακρυϊκής παραγωγής απο τους δακρυϊκούς αδένες αρχίζει να συμβαίνει απο την 3η δεκατία της ζωης μας και η εμφάνιση αιμοφόρων αγγείων να έχει ήδη ξεκινίσει, με αποτέλεσμα τα μάτια να δείχνουν στο σύνολο τους κουρασμένα (οφθαλμογήρανση πρώτου σταδίου).

 ΣΤΑΔΙΟ 2:

Η πάροδος της ηλικίας δημιουργεί ποσοτική και ποιοτική ελάττωση της δακρυικής προστατευτικής στοιβάδας που σε αυτήν οφείλεται η φυσική λάμψη και υγεία των οφθαλμών. Η ποιότητα του δακρυϊκού φίλμ μεταβάλεται με ταχύ ρυθμό λόγω του περιβάλλοντος και αυτό γίνεται εμφανές με την παρουσίαση ευαισθησιών στα μάτια, αλλεργίες, επιπεφυκίτιδες, βλεφαρίτιδες, ξηροφθαλμίες, κερατοεπιπεφυκίτιδες, φλεγμονές, ευρυαγγείες, πρησμένα μάτια. Το αποτέλεσμα είναι ένα άτονο βλέμμα, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο αν δεν έχει υπάρξει η βασική περιποίηση (οφθαλμογήρανση δευτέρου σταδίου)

ΣΤΑΔΙΟ 3:

Ο επιπεφυκότας με τη ραγδαία αφυδάτωσή του, μετά τα 40 εμφανίζει το φαινόμενο των αιμοφόρων αγγείων σε πολλαπλάσιο βαθμό. Οι μειμβομιανοί αδένες αρχίζουν να ατονούν. Το φυσικό δακρυϊκό φίλμ λεπταίνει και χάνει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν. Ο επιπεφυκότας χάνει τη λάμψη του, το χρώμα του απο λευκό μετατρέπεται σταδιακά σε κίτρινο (ώχρα), οι ελεύθερες ρίζες αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα (οφθαλμογήρανση τρίτου σταδίου)

 ΣΤΑΔΙΟ 4:

Ο κερατοειδής εμφανίζει παντού κίτρινα στίγματα, το λευκό χρώμα του έχει αλλοιωθεί, οι ευρυαγγείες στον επιπεφυκότα είναι σε μεγάλο βαθμό, η ξηροφθαλμία είναι προχωρημένου βαθμού(αίσθηση ξένου σώματος, κουρασμένα μάτια, άτονο βλέμμα, τσίμπλες, δακρύρια).
Το στάδιο αυτό που εμφανίζεται απο τα 50 και μετά δείχνει την παραμέληση των ματιών μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Καθώς η αντιοξειδωτική προστασία απο τα φυσικά υγιή δάκρυα δεν υπάρχει πλέον, η χρήση δακρύων ομορφιάς κρίνεται απαραίτητη για την υγεία της επιφάνειας των οφθαλμών (οφθαλμογήρανση τετάρτου σταδίου).http://blog.nowdoctor.gr

Η λίστα ιστολογίων μου