Τι έχει σημασία στην φιλία;

Τι έχει σημασία στην φιλία;

Μπαίνοντας στο "τριπάκι" εποχής να γίνεις η σούπερ κοινωνική διαδικτυακή περσόνα μπορέί να σε οδηγήσει να χάσεις το νόημα της φιλίας, κάνοντάς σε δυστυχή. Μάθε γιατί ακόμη και στην εποχή του ίντερνετ χρειάζεσαι πραγματικούς κι όχι μόνο εικονικούς φίλους και βρες κι ανακάλυψε και πάλι την πραγματική έννοια της λέξης.
Γιατί χρειάζεσαι αυθεντικές, βαθιές φιλίες;
Γιατί απλούστατα οι φίλοι είναι ευτυχία! Οι φίλοι αγγίζουν την καρδιά και το μυαλό σου και σε εμπνέουν διαρκώς. Δεν είναι μόνο οι όμορφες στιγμές που περνάς μαζί τους, το κουτσομπολιό και η κουβεντούλα αλλά είναι πάντα εκεί να σε στηρίζουν και να σου δίνουν δύναμη στις δυσκολίες αλλά και σε κάθε νέο σου ξεκίνημα. Και αυτό δεν είναι προσωπική άποψη μόνο.
Μελέτες έχουν δείξει πως όταν κάποιος αισθάνεται κοντά σε άλλους ανθρώπους, όταν δηλαδή έχει τη φιλία άλλων προσώπων, βλέπει θετικά τη ζωή ενώ όσοι έχουν έναν κύκλο πέντε ή περισσότερων αληθινών φίλων με τους οποίους μπορούν να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες – κατά 60% - στο νιώθουν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.
Και με τους διαδικτυακούς φίλους τι γίνεται;
Όσο πιο πολλούς ιντερνετικούς φίλους έχεις, τόσο καλύτερα; Η μήπως όχι; Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το να σου γίνεται εμμονή να διευρύνεις τον διαδικτυακό κύκλο φίλων σου, μόνο θετικό αποτέλεσμα δεν έχει αφού το μόνο που καταφέρνεις είναι να χτίζεις επιφανειακές κι όχι ουσιαστικές σχέσεις αφού δεν απολαμβάνεις τη χαρά της πραγματικής φιλίας.
Πώς να γίνεις ευτυχισμένη;
Εστιάσε στην ποιότητα των φίλων κι όχι στην ποσότητα! Σκέψου πως δεν είναι μόνο το πόσους ξέρεις αλλά πόσο καλά τους ξέρεις. Η βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση με κάποιον είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή κι αυτό που θα σου δίνει χαρά.http://www.womenonly.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου