Προεμμηνορυσιακό σύνδρομο

Προεμμηνορυσιακό σύνδρομο
Το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο είναι ένα σύνολο σωματικών και ψυχικών συμπτωμάτων που βιώνουν αρκετές ενήλικες γυναίκες και έφηβες τις ημέρες πριν την έμμηνο ρύση. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στη δράση των ορμονών του κύκλου της γυναίκας/έφηβης.
Εμφανίζονται συνήθως κατά την εβδομάδα πριν από την έναρξη της περιόδου και όταν αρχίζει η περίοδος, υποχωρούν. Η γυναίκα/έφηβη μπορεί να εμφανίζει αίσθημα τάσης και πρήξιμο των μαστών, κούραση, αϋπνία, εξάψεις, πονοκεφάλους, πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις, πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, ανορεξία ή βουλιμία και τάση για κατανάλωση γλυκών, ενοχλήσεις στο στομάχι και φούσκωμα.
Ο ψυχικός κόσμος της γυναίκας/έφηβης επίσης επηρεάζεται και μπορεί να εμφανιστεί κατάθλιψη, τάση για κλάμα, αλλαγές διάθεσης, άγχος, ευερεθιστικότητα, εκνευρισμός, θυμός και δυσκολίες συγκέντρωσης και μνήμης.Η σωματική άσκηση, τα ζεστά μπάνια που χαλαρώνουν το σώμα και οι αλλαγές της διατροφής φαίνεται ότι βοηθούν ορισμένες γυναίκες/έφηβες. Βεβαίως αν τα συμπτώματα είναι πάρα πολύ έντονα θα πρέπει να ενημερωθεί ο γυναικολόγος/παιδίατρος, ο οποίος μπορεί να δώσει αρκετές λύσεις.http://www.healthpress.gr

Η λίστα ιστολογίων μου