Τί είναι το σύνδρομο Sweet

Τί είναι το σύνδρομο Sweet

Το σύνδρομο Sweet ή Οξεία Εμπύρετη Ουδετεροφιλική Δερματοπάθεια, είναι μία σπάνια δερματοπάθεια, η οποία χαρακτηρίζεται από εμφάνιση βλαβών ερυθρών, θερμών και επώδυνων που συνοδεύονται από πυρετό και πόνο στις αρθρώσεις. Εμφανίζεται στις ηλικίες μεταξύ 30 και 60 ετών, οι γυναίκες προσβάλλονται πιο συχνά από τους άνδρες και η αιτιολογία του συνδρόμου είναι μέχρι τώρα άγνωστη.

 Ποιά είναι τα συμπτώματα

Χαρακτηριστικό του συνδρόμου Sweet είναι η ύπαρξη έντονων κόκκινων, θερμών και επώδυνων βλαβών, οι οποίες κάποιες φορές έχουν και φυσαλίδες. Οι βλάβες εμφανίζονται αιφνίδια και πιο συχνά παρατηρούνται στο πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα. Κάποιες φορές παρουσιάζεται και επιπεφυκίτιδα. Ο πυρετός είναι υψηλός και ο ασθενής έχει όψη πάσχοντος.

 Πώς γίνεται η διάγνωση

Η διάγνωση του συνδρόμου Sweet γίνεται με βάση την κλινική εξέταση του ασθενούς. Στις εξετάσεις αίματος παρατηρείται υψηλή τιμή λευκών αιμοσφαιρίων και αυξημένοι δείκτες φλεγμονής. Η επιβεβαίωση της διάγνωσης γίνεται με βιοψία δέρματος.

Ποιά είναι η πρόγνωση

Το σύνδρομο Sweet αυτό χαρακτηρίζεται από υποτροπές της νόσου. Εάν ο ασθενής δεν λάβει αγωγή, οι βλάβες υποχωρούν αυτόματα μετά από εβδομάδες ή μήνες.

Ποια είναι η θεραπεία

Η θεραπεία του συνδρόμου Sweet περιλαμβάνει τη λήψη κορτιζόνης από του στόματος με σύγχρονη λήψη αντιβιοτικών. Για να λάβει ο ασθενής την αγωγή αυτή, είναι απαραίτητο να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της σηψαιμίας.http://www.healthpress.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου