Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Tα καλύτερα add-ons για τις αγαπημένες σας εφαρμογές

Tα καλύτερα add-ons για τις αγαπημένες σας εφαρμογές

Πολλές από τις web υπηρεσίες αλλά και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές, έχουν κάποια πρόσθετα (plugins) που επιτρέπουν στους χρήστες να επεκτείνουν τις δυνατότητες αυτών των εφαρμογών. Η αρχή έγινε ουσιαστικά με τον Mozilla Firefox, όπου με τα χρήσιμα add-ons, εκτός από αισθητικές αλλαγές, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να προσθέσουν χαρακτηριστικά που επιθυμούσαν και να φέρουν τον browser στα μέτρα τους. Το παράδειγμα του Firefox ακολούθησαν και άλλες εφαρμογές και το lifehacker συγκέντρωσε μερικές από αυτές που μπορούν να δεχτούν χρήσιμα add-ons.
Mozilla Firefox και Google Chrome
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Firefox έκανε την αρχή και ο Chrome ακολούθησε. Άπειρα πραγματικά τα πρόσθετα για τους δύο browsers που δίνουν στους χρήστες τους αμέτρητες επιλογές και αρκετά χρήσιμα εργαλεία, αλλά και δυνατότητα αισθητικής παρέμβασης.
Mozilla Firefox Add-ons
Google Chrome extensions
GMail και Thunderbird
Με την έλευση του GMail και τη δυναμική που απέκτησε στη συνέχεια, εμφανίστηκαν αρκετά add-ons δίνοντας στο GMail εργαλεία διαχείρισης που έλειπαν, ενώ εμφανίστηκαν και κάποιες desktop εφαρμογές, όπως είναι το Thunderbird.
Gmail plugins μέσα από τον browser
Gmail plugins

Thunderbird plugins
Facebook
Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο δε λείπει από τις υπηρεσίες που βελτιώνονται με τη χρήση προσθέτων. Εδώ δεν έχουμε ουσιαστικές αλλαγές (ποτέ δε θα μάθουμε ποιοι βλέπουν το προφιλ μας), ωστόσο σίγουρα αισθητικές αλλαγές επιτυγχάνονται με τα διαθέσιμα πρόσθετα.
Facebook plugins
Flickr
Το Flickr είναι ίσως η πιο γνωστή υπηρεσία για upload των φωτογραφιών μας στο Web με τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακών φωτογραφικών άλμπουμ, αλλά και με επιλογές προστασίας από download.
Flickr plugins
Feedly
Το Feedly είναι μάλλον ο καλύτερος αντικαταστάτης του Google Reader, για την ανάγνωση και οργάνωση των RSS feeds. Κι εδώ υπάρχουν διαθέσιμα κάποια plugins και scripts που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.
Feedly extensions και scripts
ΥouTube
Το YouTube δε χρειάζεται συστάσεις. Αρκετοί χρήστες έχουν παράπονα από τη Google για το Youtube και με τη λίστα των διαθέσιμων add-ons όλα λύνονται, ενώ δε λείπουν και πρόσθετες λειτουργίες.
YouTube extensions
Youtube tips and tricks
Dropbox και Google Drive
Dropbox και Google Drive είναι μαζί με το OneDrive της Microsoft οι σημαντικότερες υπηρεσίες online αποθήκευσης αρχείων. Εδώ τα διαθέσιμα plugins είναι πραγματικά χρήσιμα και προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στις cloud υπηρεσίες.
Dropbox plugins
Google Drive plugins
VLC
Μία από τις αγαπημένες εφαρμογές αναπαραγωγής media αρχείων, το VLC έχει μια μεγάλη λίστα με add-ons που οι περισσότεροι θα εκτιμήσουν και θα τους λύσουν τα χέρια.
Πηγή: e-pcmag.gr