7 λάθη που μπορούν να «σκοτώσουν» μια φίλια στο ξεκίνημά της

filia

7 λάθη που μπορούν να «σκοτώσουν» μια φίλια στο ξεκίνημά της

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την φιλία και έχουμε πει πως έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή μας. Οι φίλοι είναι εκείνοι που θα είναι δίπλα μας στα εύκολα αλλά και τα δύσκολα.
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν εμείς σας επισημαίνουμε 7 λάθη που μπορούν να φανούν καταστροφικά στο ξεκίνημα μιας νέας σχέσης. 
  1. Είναι σημαντικό να μην εστιάζουμε τόσο στις ερωτήσεις όσο στις απαντήσεις. Οι πληροφορίες που θα μας δώσουν οι νέοι φίλοι είναι αυτό που έχει νόημα για εκείνους. Τα πράγματα που θα μας εκμυστηρευτούν και τα συναισθήματά τους έχουν μεγάλη σημασία για εκείνους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τα σεβαστούμε και να τα ακούσουμε με προσοχή.
  2. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Η νέα φίλη θα φέρει και νέα πληροφορία. Το άνοιγμα που είπαμε παραπάνω δεν σημαίνει πως θα γίνει το hot θέμα των συζητήσεων στους φίλους μας. Είναι μια πληροφορία που θα πρέπει να σεβαστούμε και να την κρατήσουμε για εμάς. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της.
  3. Το χιούμορ. Στην αρχή μπορεί κάποιο αστείο ή σχόλιο να παρεξηγηθεί. Είναι λοιπόν πρέπον αν πέσει στην αντίληψη σας κάποιο συναίσθημα δυσαρέσκειας ή ενόχλησης να το συζητήσετε ή έναν αισθανθείτε εσείς άσχημα να το εκφράσετε. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν παρεξηγήσεις αλλά και να στηρίξετε τη φιλία σας σε γερές βάσεις.
  4. Εστιάστε στους εαυτούς σας και όχι σ΄άλλους ανθρώπους. Είναι δύσκολο για να κάποιον να ανοιχτεί και να μιλήσει αν δεν γνωρίζει τον άλλον καλά. Έτσι, πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να φέρουν στη κουβέντα εμπειρίες άλλων ανθρώπων από το περιβάλλον τους.
  5. Παρακολουθήστε την νέα σας φίλη. Χωρίς την παρατήρηση δεν γίνεται μάθετε πράγματα για εκείνη. Ο τρόπος που κινείται, τα μη λεκτικά μηνύματα που στέλνει, ο τρόπος που στέκεται, τα ρούχα που φοράει όλα αυτά είναι πληροφορίες για το χαρακτήρα της. Αν δεν δώσετε σημασία σ΄αυτά θα δυσκολευτείτε να την γνωρίσετε.
  6. Μην προσπαθείτε να την εντυπωσιάσετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές για να σας παρατηρήσει. Προσπαθήστε να είναι είστε ο εαυτός σας.
  7. Είναι ωραίο στην αρχή να κάνετε πράγματα μαζί. Μπορεί το πρόγραμμα σας να είναι πιεσμένο αλλά προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για εκείνη.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου