Τέσσερις "μαγικές" ιδιότητες του αυγού

Τέσσερις "μαγικές" ιδιότητες του αυγού

Τέσσερις "μαγικές" ιδιότητες του αυγού

Το αυγό είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες τροφές στην φύση. Δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένα μέρος του οργανισμού μας που δεν ευνοείται με κάποιο τρόπο από όσα προσφέρει θρεπτικά το αυγό.Με την Κυριακή του Πάσχα να απέχει πλέον μόλις μία εβδομάδα, τα αυγά θα είναι άφθονα σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Δείτε πέντε λόγους που αξίζει όχι μόνο να τα τσουγκρίσετε, αλλά να φάτε κιόλας.

- Είναι γεμάτα χολίνη, έναν τύπο της βιταμίνης Β που είναι απαραίτητος στα βρέφη για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου τους. Η χολίνη επίσης έχει συνδεθεί επιστημονικά με μείωση του κινδύνου του συνδρόμου Down και της άνοιας.

- Τα αυγά ως μέρος του πρωινού σας γεύματος, θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις «λιγούρες» προς το τέλος της ημέρας, σύμφωνα με έρευνα του 2013. Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που περιέχουν βοηθάει τον οργανισμό να νιώθει χορτασμένος.

- Σύμφωνα με έρευνα του 2014 ένα αμινοξύ που έχει το αυγό, η τυροσίνη, βοηθάει στην ταχύτερη λειτουργία και χρόνο ανταπόκρισης του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μπορεί να βελτιώσει τα αντανακλαστικά στην οδήγηση.

- Τα αυγά περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά βοηθούν στην ενίσχυση του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Το μαγείρεμα του αυγού, μειώνει τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αλλά ακόμα και τότε είναι στα ίδια επίπεδα με τα μήλα, σύμφωνα με έρευνες.Πηγή: http://www.onmed.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου