Mήπως το παιδί μου γίνει παραχαϊδεμένο;

Είναι πολλοί οι γονείς που εκφράζουν αυτή την απορία και συγκρατούν τα συναισθήματά τους. Γνωρίζετε όμως το πόσο σημαντικό είναι για την αυτοεκτίμηση του παιδιού η έκφραση της αγάπης και η τρυφερότητα; Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός αν θέλει να μεγαλώσει παιδιά με αυτοεκτίμηση. Σήμερα θα δούμε κάποιες μεθόδους όπως μας τις παρουσιάζει ο παιδαγωγός και συγγραφέας, June Μοrris.
Όταν είναι μικρά βοηθάει η σωματική επαφή να τα κρατάτε δηλαδή αγκαλιά όσο πιο τρυφερά και όσο περισσότερη ώρα μπορείτε. Πολλοί γονείς φοβούνται μήπως τα παιδιά με αυτή τη μέθοδο γίνουν παραχαϊδεμένα αλλά μην ανησυχείτε: Μιλάμε για μικρές ηλικίες- κυρίως για τον πρώτο χρόνο του παιδιού. Είναι πολύ μικρά για να αναπτύξουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Ποτέ μη παρακάμψετε και μην καθυστερείτε την ανάγκη του παιδιού για φαγητό. Αυξάνει το αίσθημα της ασφάλειας που πρέπει να νιώθει ένα παιδί.
Να τους λέτε ότι τα αγαπάτε. Αν και μπορεί να το θεωρείτε αυτονόητο μπορεί τα παιδιά σας μερικές φορές να αμφιβάλλουν και να χρειάζονται την δική σας επιβεβαίωση.
Τα παιδιά αναπτύσσουν αυτοεκτίμηση όταν συζητάτε μαζί τους και γενικά όταν συμπεριφέρεστε με τρόπο που δείχνει ότι πιστεύετε πως είναι άτομα με αξία και νοημοσύνη. Τα παιδιά δεν αρέσει να τους συμπεριφέρεστε σαν να είναι μωρά πρέπει να νιώθουν τη χαρά του ότι μεγαλώνουν.
Να τα κάνετε να νιώθουν όμορφα για το φύλο τους, είναι πολύ σημαντικό να νιώθουν καλά για το ότι είναι αγόρια ή κορίτσια. Μάθετέ τα να φροντίζουν τον εαυτό τους. Να είναι όμορφα και περιποιημένα. Πολλοί γονείς δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία και όμως είναι πολύ σημαντικό ακόμα και για την ερωτική τους αυτοπεποίθηση μελλοντικά. http://www.boro.gr

Η λίστα ιστολογίων μου