3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε για τα παιδιά σας

paidi

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε για τα παιδιά σας

Σαν γονείς, θέλουμε μόνο το καλύτερο για τα παιδιά μας. Αλλά μερικές φορές οι πράξεις μας εμποδίζουν την πρόοδό των παιδιών μας. Όλοι θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας επιτυχημένα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει οτι χρειάζεται να τους δώσουμε, μια μικρή ώθηση. Δυστυχώς για μερικούς γονείς, συχνά η ώθηση μετατρέπεται σε τεράστια και πριν καλά καλά το καταλάβουμε κάνουμε πράγματα για τα παιδιά μας, τα οποία θα έπρεπε να κάνουν μόνα τους.
Παραδεχτείτε  το. Βλέπετε το γλυκό προσωπάκι που αγωνίζεται να δέσει το παπούτσι του, να γράψει μια παράγραφο ή ακόμα να στρώσει το κρεβάτι του. Όταν αισθάνεστε την απογοήτευση του που δεν τα καταφέρνει, το μητρικό σας ένστικτο σας ωθεί να κάνετε εσείς την πράξη γι “αυτό. Οι προθέσεις σας μπορεί να είναι καλές, αλλά τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι.
Το διαβάσαμε στις 4moms.gr. 
Εδώ είναι τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε για τα παιδιά σας:
1. Ασκήσεις
Πόσες φορές έχετε δει γονείς να κάνουν την εργασία των παιδιών τους αντι για αυτά;
Αυτές οι απογοητευτικές κραυγές «Δεν μπορώ να το κάνω!» λυγίζουν και την πιο αυστηρή μαμά. Μερικές φορές φαίνεται πολύ πιο εύκολο απλά να κάνετε τη δουλειά για το παιδί σας. Αλλά μην το κάνετε, σε καμμία περίπτωση. Το παιδί σας θα πρέπει να προσπαθήσει για τις εργασίες του μόνο του. Αν είναι πραγματικά αναστατωμένο και δεν ξέρει τι να κάνει, δώστε του να καταλάβει τι ζητάει η άσκηση, εξηγήστε του ίσως με ένα παράδειγμα και στείλτε το στο δωμάτιο του να συνεχίσει.
Μην κάθεστε απο πάνω του , ενώ κάνει τα μαθήματα γιατί το πιο πιθανό είναι να ζητήσει πάλι βοήθεια.
2. Μη μιλάτε για αυτά
Είναι πάρα πολύ εύκολο να βάλετε λόγια στο στόμα του παιδιού σας .
Τα παιδιά είναι συχνά ανασφαλή και μερικές φορές , αδυνατούν να εκφραστούν σωστά . Σε πολλές περιπτώσεις , μπορεί να περιμένουν από εσάς να είστε ο εκπρόσωπος τους. Είτε ζητώντας απο ένα παιδί της γειτονιάς να παίξει μαζί του ή να ζητήσετε ένα ποτήρι νερό σε ένα εστιατόριο, πάντα να ενθαρρύνετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί τη φωνή του .
Είναι πολύ εύκολο για σας να το κάνετε αντι για το παιδί σας αλλά πώς θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση αν δεν μιλήσει για τον εαυτό του ; Μην αναλαμβάνεται δράση εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη .
Κάποιες φορές απαντάμε ενστικτωδώς για λογαριασμό του παιδιού μας. Λάθος, μην το κάνετε . Δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να μιλήσει για τον εαυτό του. Με την πάροδο του χρόνου , θα παρατηρήσετε οτι όλο και πιο σίγουρο θα είναι για τον τρόπο που εκφράζεται.
3. Επιλέγετε τους φίλους του
Αυτό είναι πραγματικά βλακώδες . Φυσικά θέλετε να πάρετε το φίλο του παιδιού σας, το πιο γλυκό αγοράκι από το σχολείο ή το αξιολάτρευτο κοριτσάκι από την παιδική χαρά, για να παίξουν μαζί. Στο μυαλό σας, νομίζετε ότι ξέρετε τι και  ποιοι είναι καλοί για το παιδί σας . Αλλά αυτό είναι ένα από αυτά τα μαθήματα που το παιδί σας πρέπει να μάθει μόνο του . Περνώντας τα χρόνια,  το παιδί σας θα έχει όλο και περισσότερο την τάση να επιλέγει τους δικούς του φίλους.
Ακριβώς επειδή μπορεί να είστε φίλοι με κάποιον δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το παιδί σας, είναι φίλος με το παιδί του. Πρώτα απ “όλα, μην το πιέζετε. Το παιδί σας θα δυσανασχετήσει αν το κάνετε να περάσει χρόνο με κάποιον που δεν νοιάζεται.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου