Μήπως για τις διατροφικές διαταραχές των παιδιών φταίνε τελικά οι γονείς;

Μήπως για τις διατροφικές διαταραχές των παιδιών φταίνε τελικά οι γονείς;

Μήπως για τις διατροφικές διαταραχές των παιδιών φταίνε τελικά οι γονείς;

Οι γονείς συχνά λένε στα παιδιά τους να τρώνε όλο το φαγητό τους ακόμα και όταν αυτά είναι στην εφηβεία. Μήπως αυτή είναι η αιτία που σήμερα βλέπουμε όλο και περισσότερες διατροφικές διαταραχές;Έρευνα που δημοσιεύεται στο 'Pediatrics' έδειξε ότι μέχρι τα δυο τρίτα των γονέων ακόμα ενθαρρύνουν τους εφήβους να τελειώσουν όλη τη μερίδα τους. Η συμβουλή θα μπορούσε να εμποδίσει τα παιδιά και τους εφήβους από το να μάθουν υγιεινές συνήθειες μόνα τους, προειδοποιούν οι ερευνητές.Η Katie Loth, του University of Minnesota, δήλωσε ‘ότι εξεπλάγη με ορισμένες από τις συμπεριφορές των γονέων, όπως να αισθάνονται ότι τα παιδιά πρέπει να τρώνε όλο το φαγητό και να μην το πετούν. Το 1950 η έννοια ήταν διαφορετική. Με το πέρασμα του χρόνου οι μερίδες έγιναν μεγάλες και αν οι γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά με περιβαλλοντικούς δείκτες, τα παιδιά θα χάσουν την ικανότητα να βασιστούν σε εσωτερικά στοιχεία για να διαπιστώσουν αν έχουν χορτάσει.
Ερευνητές εξέτασαν έρευνα του 2010 και άλλη του 2009 έως 2010 για να αποκτήσουν στοιχεία. Περισσότεροι από 2.200 έφηβοι και σχεδόν 3.500 γονείς από τη Μινεσότα περιλήφθησαν στις έρευνες. Η μέση ηλικία των παιδιών ήταν τα 14,4 έτη.Ζητήθηκε από τους γονείς να δηλώσουν αν πίεζαν τα παιδιά να φάνε. Επίσης μετρήθηκε η προσπάθεια που κατέβαλε ένας γονέας να ενθαρρύνει το παιδί να τρώει περισσότερο.Ρωτήθηκαν οι έφηβοι σχετικά με τη διατροφή τους, το βάρος και άλλους παράγοντες στο σχολείο.Το να διδάσκουν τους εφήβους πόσο πρέπει να τρώνε είναι ιδιαίτερα συχνό, έδειξε η έρευνα. Το να λένε στους εφήβους να τρώνε λιγότερο ήταν πιο συχνό σε γονείς που τα παιδιά τους ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ενώ το να λένε σε παιδιά να τρώνε περισσότερο ήταν πιο συχνό σε όσους δεν ήταν υπέρβαροι.Το πιο ανησυχητικό ήταν ότι ορισμένοι γονείς ενθαρρύνουν ακόμα τους εφήβους να αδειάζουν το πιάτο τους, ακόμα και αν το παιδί είναι υπέρβαρο.
Η Dr. Elaine Schulte, του Cleveland Clinic Children's Hospital στο Οχάιο, που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι οι γονείς ελέγχουν τον τρόπο που τρώνε τα παιδιά. Η Schulte υπέδειξε ότι οι γονείς θα πρέπει να κρατούν πιο υγιεινές τροφές στο σπίτι και να διδάσκουν υγιεινές συνήθειες διατροφής και ποιες τροφές να επιλέγουν αντί να πιέζουν τα παιδιά.Πηγές: 'Pediatrics'.

Η λίστα ιστολογίων μου