Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Τι μαρτυρούν αυτά που κάνουμε μετά το σεξ


Τι μαρτυρούν αυτά που κάνουμε μετά το σεξ

Τι μαρτυρούν αυτά που κάνουμε μετά το σεξ


Όσο πιο ικανοποιημένοι είμαστε από την σεξουαλική μας ζωή, τόσο πιο χαρούμενοι και σίγουροι νιώθουμε για την σχέση μας. Τι συμβαίνει όμως όταν, μετά το σεξ, ο/η σύντροφός σας κάνει πράγματα που σας ενοχλούν ή σας ανησυχούν;Όλα έχουν μία εξήγηση και κάποιες φορές οι αρνητικές σκέψεις που κάνετε δεν έχουν αντίκρισμα. Άλλες πάλι μπορεί να έχετε δίκιο να ανησυχείτε. Δείτε τι εξήγηση έχουν αυτά που συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι μετά το σεξ και κρίνετε αναλόγως:Τον/την παίρνει αμέσως ο ύπνοςΥπάρχουν πολλοί άνθρωποι που, μετά το σεξ, δεν θέλουν πολλές αγκαλιές και χάδια. Αντιθέτως, τους πιάνει υπνηλία. Μην το πάρετε προσωπικά. Η εξήγηση είναι απλή: Το σεξ διεγείρει την έκκριση ντοπαμίνης. Είναι η ουσία που στέλνει τα χημικά κύματα απόλαυσης σε όλο το σώμα και σας κρατάει σε εγρήγορση. Μετά τον οργασμό όμως, η αύξηση της οξυτοκίνης έχει μια πολύ χαλαρωτική επίδραση στον οργανισμό και μας κάνει να θέλουμε να κοιμηθούμε.
Πάει αμέσως στην τουαλέταΔεν σημαίνει ότι ψάχνει αφορμή να σηκωθεί από το κρεβάτι. Η οξυτοκίνη που αναφέραμε πριν, καθώς και μια άλλη ορμόνη, η προλακτίνη, παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που τα ήπαρ ρυθμίζει το νερό και  μπορεί να κάνει το άτομο να θέλει να ουρήσει.
Ντύνεται και φεύγειΑν έχει συμβεί μία η δύο φορές δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αν όμως γίνεται τακτικά, τότε αντιμετωπίζει την σχέση σας ως καθαρά σεξουαλική ή/και νιώθει άβολα σε καταστάσεις οικειότητας και δέσμευσης. Η απόφαση είναι δική σας...Πηγή: http://www.onmed.gr/