Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Ανακουφιστείτε με φυσικό τρόπο από τους πόνους στην πλάτη

Ανακουφιστείτε με φυσικό τρόπο από τους πόνους στην πλάτη

Γιόγκα

 Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, όσοι υπέφεραν από πόνο στη μέση και έκαναν μάθημα γιόγκα μια φορά την εβδομάδα για 3 μήνες είδαν μεγαλύτερη βελτίωση στη λειτουργικότητά τους σε σύγκριση με όσους λάμβαναν συμβατική φροντίδα όπως ιατρική ή φυσιοθεραπεία.

Μασάζ

 Άνθρωποι με χρόνιο πόνο στη μέση που έκαναν μασάζ σε εβδομαδιαία βάση, ανέφεραν λιγότερο πόνο μετά από 10 εβδομάδες σε σχέση με όσους δεν έκαναν μασάζ.

Βελονισμός

 Σε έρευνα, άνθρωποι που ακολούθησαν αγωγή με βελονισμό ήταν πιο πιθανό να ανακουφιστούν από τον πόνο στην πλάτη σε σχέση με όσους ακολούθησαν συμβατική θεραπεία.

Ρίζα σύμφυτου

 Άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αλοιφή που περιέχει το συγκεκριμένο φυτικό εκχύλισμα για 5 ημέρες εμφάνισαν μείωση της έντασης του πόνου στη μέση κατά 95%, σύμφωνα με έρευνα του 2009 που πραγματοποιήθηκε από τη φαρμακοβιομηχανία Merck. Συγκριτικά, ομάδα που έλαβε εικονικό φάρμακο είχε 38% μείωση του πόνου το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’British Journal of Sports Medicine’’. Μη χρησιμοποιείτε το προϊόν περισσότερο από 10 ημέρες τη φορά- μπορεί να γίνει τοξικό.

Υδρόβια θεραπεία

 Η υδρόβια θεραπεία είναι βασικά φυσιοθεραπεία σε πισίνα. Αντί να χρησιμοποιείτε βαράκια για αντίσταση χρησιμοποιείτε την αντίσταση του νερού. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί ενδεχομένως να ανακουφίζει τον πόνο στη μέση. Σε έρευνα του 2013, ενήλικες που ακολουθούσαν καθιστική ζωή και έκαναν ασκήσεις στο νερό 5 φορές την εβδομάδα για 2 μήνες εμφάνισαν μείωση του πόνου και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ται τσι

 Το συγκεκριμένο είδος κινεζικής πολεμικής τέχνης –με αργές κινήσεις- μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει αποτελεσματικό τρόπο καταπολέμησης του πόνου στη μέση. Έρευνα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ρευματολογίας, το 2011, έδειξε ότι άνθρωποι που έκαναν 2 μαθήματα την εβδομάδα διάρκειας 40 λεπτών, για 10 εβδομάδες, είχαν μείωση του πόνου κατά 1,3 μονάδες σε κλίμακα από 0-10.

Μέθοδος Alexander

 
Είναι είδος φυσιοθεραπείας. Οι ειδικοί στη μέθοδο δείχνουν στους ασθενείς τους πώς να προσαρμόζουν τη στάση τους στις καθημερινές δραστηριότητες, για να μειώσουν τη μυϊκή ένταση και το στρες. Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’BMJ’’, άνθρωποι που διδάχτηκαν τη μέθοδο είδαν μακροχρόνια βελτίωση του πόνου και της ποιότητας ζωής τους.

Πιλάτες

 
Πρέπει να συνεχίσετε να κινείστε αν πονάτε στη πλάτη. Μια καλή επιλογή είναι το πιλάτες. Σε έρευνα του 2014, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ’’Journal of physical rehabilitation medicine’’, ερευνητές ανακάλυψαν βελτίωση του πόνου, της αναπηρίας και της ψυχικής υγείας, σε ασθενείς με χρόνιο πόνο στη μέση που έκαναν μάθημα 5 ωρών την εβδομάδα για 6 μήνες. Άνθρωποι που δεν ασκήθηκαν εμφάνισαν περαιτέρω επιδείνωση. Παρομοίως, έρευνα στο περιοδικό ‘’Medicine and Science’’αποκάλυψε ότι το μάθημα πιλάτες ή γενικής άσκησης 2 φορές την εβδομάδα για 6 εβδομάδες βελτίωσε τον πόνο και την ποιότητα ζωής.

Φυσιοθεραπεία

 
Η έναρξη φυσιοθεραπείας εντός 2 εβδομάδων από την εμφάνιση του πόνου στην πλάτη συνδέθηκε με μικρότερο κίνδυνο ανάγκης για ιατρική φροντίδα, καθώς και για χαμηλότερο κόστος στην υγεία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Spine’’.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

 
Η εκπαιδεύτρια των διασήμων, Kathy Kaelher, σας προτείνει ένα τεστ. Σταθείτε με την πλάτη στον τοίχο και τις ωμοπλάτες να πιέζονται σε αυτόν. Μπορείτε να μείνετε στη συγκεκριμένη θέση για όσο διαρκεί το τραγούδι ‘’Happy Birthday’’; Αν όχι, θα πρέπει να ενδυναμώσετε την πλάτη και τον κορμό σας. Η ενδυνάμωση στις συγκεκριμένες περιοχές μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη και ανακούφιση του πόνου στην πλάτη.

Οστεοπαθητική- χειροπρακτική θεραπεία

 Ο χειροπράκτης κινεί τους μυς της πλάτης χρησιμοποιώντας τεχνικές με χρήση χεριών, όπως τέντωμα, ελαφριά πίεση και αντίσταση. Έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που επέλεξαν τη συγκεκριμένη τεχνική για 12 εβδομάδες εμφάνισαν μείωση το πόνου κατά 30%.http://www.boro.gr