Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί οι σχέσεις δεν στεριώνουν; Μήπως τελικά δεν πρέπει να είμαστε τόσο υποχωρητικοί;

Γιατί οι σχέσεις δεν στεριώνουν; Μήπως τελικά δεν πρέπει να είμαστε τόσο υποχωρητικοί;

Γιατί οι σχέσεις δεν στεριώνουν; Μήπως τελικά δεν πρέπει να είμαστε τόσο υποχωρητικοί;

Ο έρωτας αναζωογονεί τα συναισθήματα και σε γεμίζει ενθουσιασμό. Οι υποχωρήσεις, που κάνεις όμως στην αρχή μιας σχέσης, στέκονται πολλές φορές εμπόδιο σε αυτήν.
Ο αρχικός αυτός ενθουσιασμός, που δίνει ζωντάνια και χαρά στην καθημερινότητά σου, καθιστά δύσκολη την έκφραση των δυσαρεσκειών που νιώθεις στην αρχή της σχέσης σου. Επιπλέον, η επιθυμία να προχωρήσει η σχέση κάνει τους ανθρώπους ακόμα πιο διστακτικούς και υποχωρητικούς, παρότι ο χαρακτήρας τους μπορεί να μην είναι τέτοιος.
 Πώς η απόκρυψη αυτών των συναισθημάτων επηρεάζει τη σχέση δύο συντρόφων;
Με το να μην εκφράζεις τις δυσαρέσκειες που αισθάνεσαι, όταν το άλλο σου μισό λέει ή πράττει κάτι που σε ενοχλεί, τότε δημιουργείς ένα διπλό πρόβλημα με μακροχρόνιες επιπτώσεις.
Αρχικά, κάνεις τον εαυτό σου να υποφέρει, γιατί συσσωρεύονται μέσα σου δυσάρεστες σκέψεις και συναισθήματα, που σε άλλες περιπτώσεις πιθανότατα να μη δεχόσουν. Από την άλλη, επιτρέπεις στο ταίρι σου να δημιουργήσει μια λανθασμένη και ωραιοποιημένη εικόνα για εσένα, που βρίσκεται πέρα από την πραγματικότητα και θα απομυθοποιηθεί μελλοντικά. Κι αν δε σε απασχολεί το «μελλοντικά», διάβασε και το παρακάτω. Ο χαρακτήρας σου δε θα αντέξει για μεγάλο διάστημα αυτή την πίεση και κάποια στιγμή θα ξεσπάσεις εκφράζοντας τις δυσαρέσκειες, που όμως κάποτε δε σε ενοχλούσαν. Μακροχρόνια λοιπόν θα καταστραφεί η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη στη σχέση σου, αφού ο/ η σύντροφός σου, θα θεωρήσει πως έχει εξαπατηθεί ή δεν είναι πλέον αρεστός/η.
 Το αποτέλεσμα
Οι δικές σου κρυμμένες δυσαρέσκειες έχουν τελικά ως συνέπεια την εμφάνιση νέων, που αφορούν τώρα το άλλο σου μισό. Η σχέση του ζευγαριού φθείρεται και γεννιέται το αίσθημα της βαρεμάρας, δηλαδή της αδιαφορίας προς τον άνθρωπο δίπλα σου, εξαιτίας των καταστάσεων που σε ενοχλούν. Το ορθό είναι να βρεις τον τρόπο και το σωστό timing για να πεις σε κάποιον τι πραγματικά επιθυμείς. Διαφορετικά, η ημέρα που δε θα σε ενδιαφέρει να επικοινωνήσεις τις δυσαρέσκειες σου στο/ στη σύντροφό σου, θα είναι η αρχή του χωρισμού.http://www.faysbook.gr