Ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας

Ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας

Με την κλιματική αλλαγή να φέρνει άνοδο της στάθμης της θάλασσας, η NASA ενισχύει τους κυματοθραύστες στις παράκτιες εγκαταστάσεις της και μετακινεί ορισμένα κτήρια στην ενδοχώρα.
Τα μέτρα υλοποιούνται στο πλαίσιο της οδηγίας που εξέδωσε το 2009 η κυβέρνηση Ομπάμα για τη λήψη μέτρων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή από όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Φαίνεται όμως ότι η κατάσταση είναι σοβαρότερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί. Σύμφωνα με νέα έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ένωση Ανήσυχων Επιστημόνων, η άνοδος της στάθμης απειλεί την πλειονότητα των εγκαταστάσεων της NASA, από το Ακρωτήριο Κένεντι στη Φλόριντα μέχρι το Κέντρο Ελέγχου αποστολών στο Χιούστον του Τέξας.
«Σύμφωνα με το γραφείο Ανάπτυξης και Σχεδιασμού της NASA, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας αποτελούν την κυριότερη απειλή για τη λειτουργία του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι [στη Φλόριντα]» προειδοποιεί η έκθεση. Μια άλλη εγκατάσταση της NASA που κινδυνεύει είναι η βάση του νησιού Ουάλοπς στη Βιρτζίνια από όπου έχουν εκτοξευτεί 16.000 πύραυλοι. Η στάθμη του ωκεανού έχει ανέβει κατά 23 εκατοστά από τα εγκαίνια της βάσης το 1945.
Άλλες εγκαταστάσεις που απειλούνται είναι το Ερευνητικό Κέντρο Ames στο Σαν Φρανσίσκο και το Ερευνητικό Κέντρο του Λάνγκλεϊ στη Βιρτζίνια, ένα εργαστήριο των 3,5 δισ. δολαρίων που ειδικεύεται στις δοκιμές σε αεροσήραγγες. «Κατεδαφίζουμε κτήρια που βρίσκονται κοντά στο νερό και χτίζουμε νέα κτήρια όσο πιο μακριά μπορούμε, κολλημένα στον πίσω φράχτη του οικοπέδου» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ράσελ Ντε Γιανγκ του διευθυντηρίου επιστήμης της ΝASA στο Λάνγκλεϊ.
Διευκρίνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι μεν επείγον, πρέπει όμως να αντιμετωπιστεί καθώς η άνοδος της στάθμης συνδυάζεται με τους κυκλώνες που σαρώνουν την περιοχή και απειλούν πλέον να κατακλύσουν περιοχές σχετικά υψηλού υψομέτρου.http://www.real.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου