Για ποιο λόγο οι γονείς πρέπει να είναι συνεπείς;

large (5)

Για ποιο λόγο οι γονείς πρέπει να είναι συνεπείς;

 
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο τα παιδιά για να μάθουν χρειάζονται σταθερότητα και συνέπεια. Ο λόγος είναι απλός, η επανάληψη τα βοηθάει να κατανοήσουν τις διάφορες συμπεριφορές και να τις επαναλάβουν. Έτσι, τις ενσωματώνουν στην καθημερινότητά τους μέχρι να τους γίνουν βίωμα.
Η συνεπεία και η σταθερότητα επιτυγχάνεται μέσα από απλά καθημερινά πράγματα. Συγκεκριμένη ώρα ύπνου, φαγητού, παιχνιδιού. Μπορεί να σας φαίνεται αρκετά οριοθετημένο και άκαμπτο σαν πρόγραμμα όμως είναι βασικό για να την ανάπτυξη των παιδιών σας. Η σταθερότητα τα βοηθά να νιώθουν ασφαλείς. Μπορούν να εμπιστευτούν τους γονείς τους χωρίς να βιώνουν άγχος για το περιβάλλον τους. Κατανοούν πως οι γονείς τους θα είναι εκεί για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Έτσι, δεν χρειάζεται να προκαλούν συνεχώς τα όριά τους με αρνητικές συμπεριφορές.
Η σταθερή καθημερινότητα έχει ένα ακόμα σημαντικό θετικό. Βοηθάει τα παιδιά να αναλαμβάνουν την ευθύνη των δικών τους δραστηριοτήτων. Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά διατηρούν το πρόγραμμά τους και είναι πρόθυμα να ικανοποιήσουν μόνα τους τις ανάγκες γεγονός που τα κάνει υπεύθυνα αλλά και γεμάτα αυτοπεποίθηση.  Αγαπούν και σέβονται τον εαυτό τους.
Από την άλλη πλευρά, όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον ασυνέπειας μαθαίνουν να ζουν στο άγχος και στο χάος. Μαθαίνουν πως ο κόσμος δεν είναι προβλέψιμος και λειτουργούν σε σύγχυση μιας και δεν μπορούν να εκτιμήσουν τις αντιδράσεις των ενηλίκων. Πρέπει καθημερινά να “μαντεύουν” ποιες συμπεριφορές είναι κατάλληλες και αποδεκτές. Υιοθετήστε λοιπόν τη συνέπεια και τη σταθερότητα στην οικογένειά σας.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου