Το τσιμπούρι που αν σε τσιμπήσει θα σε κάνει χορτοφάγο

Το τσιμπούρι που αν σε τσιμπήσει θα σε κάνει χορτοφάγο

Λέγεται Lone Star. Και είναι τσιμπούρι. Και αν σε τσιμπήσει, παθαίνεις αλλεργία στο κρέας.
Για την ακρίβεια, το εν λόγω τσιμπούρι προκαλεί αλλεργική αντίδραση και τα θύματά του δεν μπορούν πλέον να καταναλώσουν κρέας, όπως αναφέρουν Αμερικανοί γιατροί που σήμαναν συναγερμό.Οι ειδικοί εξηγούν ότι το τσιμπούρι μεταφέρει ένα σάκχαρο που υπάρχει στο κόκκινο κρέας αλλά όχι στον ανθρώπινο οργανισμό. Κάπως έτσι, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά έντονα και ο άνθρωπος αποκτά αλλεργία στο κρέας.Πρόκειται για τη γαλακτόζη-άλφα-1,3-γαλακτόζη (άλφα-γαλακτόζη για λόγους συντομίας), η οποία βρίσκεται στο κόκκινο κρέας αλλά όχι στον άνθρωπο.Το τσίμπημα του τσιμπουριού πυροδοτεί μία αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, και σε αυτή την κατάσταση ο οργανισμός αντιλαμβάνεται την άλφα-γαλακτόζη που μεταδίδεται στο αίμα και το δέρμα ως ξένο σώμα, και παράγει αντισώματα να την αντιμετωπίσει. Αυτή η διαδικασία προκαλεί αλλεργική αντίδραση την επόμενη φορά που το άτομο καταναλώσει κρέας που περιέχει άλφα-γαλακτόζη.Σύμφωνα με την αλλεργιολόγο, Έριν Μακιντι, δεν υπάρχει θεραπεία για την συγκεκριμένη αλλεργία. Έτσι το μόνο που μπορεί να κάνει ένας ασθενής είναι να αντιμετωπίσει την αλλεργική αντίδραση, αποφεύγοντας να φάει κρέας.Και αναφέρει σχετικά: "Η καλύτερη θεραπεία είναι να μη σε ξανατσιμπήσει".
Σημειώνεται ότι οι γιατροί δε γνωρίζουν ακόμα εάν η επίκτητη αυτή αλλεργία είναι μόνιμη μιας και το πρόβλημα ακόμα διερευνάται από την επιστημονική κοινότητα.
Όπως αναφέρει το CBS, πολλά άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν και πλέον είναι χορτοφάγοι, αναγκαστικά, μιας και ο οργανισμός τους θα αντιδράσει αρνητικά στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Οι αλλεργικές αντιδράσεις αντιμετωπίζονται με αντιισταμινικά για την ανακούφιση συμπτωμάτων.Για την ώρα, το Lone Star εντοπίζεται κυρίως στις νοτιοδυτικές και ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.Παρόμοιο τσιμπούρι υπάρχει και στην Αυστραλία και ονομάζεται Paralysis Tick. Στην Ελλάδα, το Castor Bean (Ixodes ricinus), μπορεί επίσης να μεταδώσει ιογενή εγκεφαλίτιδα και τη νόσο του Lyme.http://news247.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου