Γιατί τα μωρά κοιμούνται πολλές ώρες τους πρώτους μήνες της ζωής τους;

Οι ημερήσιοι ύπνοι είναι πολύ σημαντικοί για την ανάπτυξη. Οι ανάγκες ενός μωρού για ημερήσιους ύπνους θα αλλάζουν σημαντικά μέχρι να γίνει περίπου δύο ετών. Από τη στιγμή της γέννησης του μέχρι τον τρίτο περίπου μήνα το μωρό χρειάζεται περίπου 4-5 ημερήσιους ύπνους.

Οι ημερήσιοι ύπνοι μειώνονται σταδιακά από τον τρίτο ή τέταρτο μήνα, καθώς το μωράκι αντέχει να μένει ξύπνιο όλο και πιο πολύ. Μέχρι τα πρώτα τους γενέθλια τα περισσότερα μωρά κοιμούνται δύο φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, το πρωί και το απόγευμα και περίπου στους 18 μήνες κάνουν την μετάβαση στον ένα και μοναδικό μεσημεριανό ύπνο.
Αν το μωρό κοιμάται καλά το βράδυ, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κοιμάται καλά και την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το φως, οι θόρυβοι, αλλά και η κινητικότητα που επικρατεί στο σπίτι μπορεί να δυσκολεύουν το μωρό να κοιμηθεί, γι’ αυτό καλό θα είναι να έχει και μια ημερήσια ρουτίνα ύπνου που θα το διευκολύνει, για παράδειγμα να κοιμάται πάντα στην κούνια του και όχι στο καρότσι ή το πάρκο κλπ.http://www.boro.gr

Η λίστα ιστολογίων μου