Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς: Ποια η σχέση του ύπνου σου με τον… σύντροφο σου;

Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς: Ποια η σχέση του ύπνου σου με τον… σύντροφο σου;

Έρευνα αποκαλύπτει ότι η ποιότητα της προσωπική σου σχέσης με την ποιότητα του ύπνου σου, αλληλοεπηρεάζονται άμεσα!
Έχεις παρατηρήσει ότι όταν κοιμάσαι θυμωμένη ή τσακωμένη με το σύντροφό σου το επόμενο πρωί δεν έχεις όρεξη να ξυπνήσεις για να πας στο γραφείο; Όλα έχουν την επιστημονική τους εξήγηση…  
Ο ερευνητής Μπραντ Χάσλερ από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα των ΗΠΑ μελέτησε για διάστημα επτά ημερών τη ζωή ζευγαριών χωρίς παιδιά, για να διαπιστώσει αν και κατά πόσο η ποιότητα της σχέσης των συντρόφων επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου τους, και το αντίστροφο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαίωσαν το σκεπτικό του ερευνητή για πιθανή αμφίδρομη σχέση μεταξύ ύπνου και ερωτικής σχέσης, αφού συμπέρανε ότι ο κακός ύπνος προκαλεί προβλήματα στα ζευγάρια και οι τσακωμοί μεταξύ τους επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο, δημιουργώντας στην ουσία ένα φαύλο κύκλο αρνητικότητας και κακής διάθεσης.
Τι μας συμβουλεύει ο Μπραντ Χάσλερ; «Να πέφτετε για ύπνο, αφού έχετε λύσει τις διαφορές σας με το σύντροφό σας και να αποφεύγετε τους διαξιφισμούς μέσα στην ημέρα, αν το προηγούμενο βράδυ δεν κοιμηθήκατε καλά.»
Ξέχνα λοιπόν την κρεβατομουρμούρα, για να σώσεις τη σχέση σου αλλά και να ξυπνήσεις με ωραία διάθεση και θετική ενέργεια το επόμενο πρωί! http://www.faysbook.gr

Η λίστα ιστολογίων μου