5 συνήθειες που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σου!


4 συνήθειες που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σου!

5 συνήθειες που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σου!

Θυμάσαι την ατάκα της μαμάς ή της γιαγιάς σου που έλεγε «με αυτό που κάνεις θα καταστρέψεις την υγεία σου»; Και όμως είχε δίκιο (κάποιες φορές... για να είμαστε και δίκαιοι). Υπάρχουν πολλές καθημερινές συνήθειες που όσο και αν δεν το καταλαβαίνεις, αργά ή γρήγορα, θα σε οδηγήσουν στον γιατρό. Άκουσε τι έχουμε να σου πούμε και προσπάθησε να διορθώσεις τα λάθη σου.
 1. Ξενυχτάς: Παραδέξου το! Πολλά είναι τα βράδια που κοιμήθηκες ξημερώματα (αν πέρασες βέβαια καλά, τι να κάνουμε θα το καταπιούμε) και το πρωί δεν άνοιγε το μάτι στην δουλειά. Μαζέψου! Τα συνεχόμενα ξενύχτια αργά ή γρήγορα θα σε στείλουν στο κρεβάτι, παρέα με... παυσίπονα και πυρετό.
2. Είσαι απαισιόδοξη: Να ξέρεις πως σύμφωνα με έρευνες η ζωή του απαισιόδοξου ανθρώπου είναι γεμάτη άγχος. Το άγχος με τη σειρά του τι κάνει; Μας καταστρέφει τα κύτταρα. Σφύριξε, λοιπόν, χαρούμενα αν μπορείς και... δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής(όπως λέει και το τραγούδι)
3. Καταπιέζεσαι: Τι εννοούμε; Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να καταπίνει προβλήματα και να μην τα συζητάει. Δώσε τέλος στη συνήθεια αυτή. Συζήτησε ό,τι σε απασχολεί και σε ενοχλεί και σίγουρα θα ανακουφιστείς. Και μην ξεχνάς πως για να ανακουφιστείς μπορεί να χρειαστεί να φωνάξεις κιόλας και να τσακωθείς (αξία ανεκτίμητη).
4. Στρεσ-άρεσαι: Δε θα σου πούμε να γεμίσεις την μπανιέρα και να ανάψεις κεριά για να χαλαρώσεις, αλλά σκέψου το σοβαρά να γραφτείς σε μαθήματα yoga ή κάποια άλλη δραστηριότητα που θα σε χαλαρώνει. Θα δεις πως θα ξεχάσεις δουλειά και υποχρεώσεις στη στιγμή!
Πηγή: http://www.onmed.gr

Η λίστα ιστολογίων μου