Τι μπορεί να κάνει ένα παιδί «μοναδικό»;

large

Τι μπορεί να κάνει ένα παιδί «μοναδικό»;


Τι φαντάζεστε εσείς; 
Πολλοί γονείς ψάχνουν τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ξεχωρίσουν. Τους δίνουν όσα περισσότερα εφόδια μπορούν και χιλιάδες ερεθίσματα που τελικά δεν μπορούν διαχειριστούν. Οι περισσότεροι γονείς έχουν προκαθορισμένες ιδέες σχετικά με το πώς θα είναι τα παιδιά τους, τι ενδιαφέροντα θα πρέπει να έχουν, ποιες θα είναι οι σχολικές τους επιδόσεις ή τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βλάπτουν και να πληγώνουν τα παιδιά δείχνοντας απογοητευμένοι από την έλλειψη σχολικών ή αθλητικών διακρίσεων, ή όταν δεν έχουν τις κοινωνικές χάρες που θα ήθελαν.
Τι κάνει λοιπόν ένα παιδί μοναδικό; 
Η αναγνώριση και η αποδοχή της μοναδικότητας τους. Είναι περίεργο που οι γονείς μέσα στην αγωνία τους ξεχνούν πως ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά. Αναγνωρίζοντας τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά και δείχνοντας σεβασμό σ΄αυτό τότε πετυχαίνετε κάτι πολύ σημαντικό. Χτίζεται την αυτοεκτίμησή τους. Όταν είστε ανοιχτοί και προσπαθείτε να ανακαλύψετε την προσωπικότητά του μικροσκοπικού ανθρώπου που έχετε μπροστά σας τότε τον βοηθάτε να εξελιχθεί σε κάτι όμορφο. 
Με τον τρόπο αυτό δημιουργείτε μία όμορφη σχέση ανάμεσα σας. Μία σχέση που βασίζεται στο σεβασμό, στην ενσυναίσθηση και φυσικά στην αποδοχή. Έτσι, μπορείτε να συμβουλεύετε καλύτερα το παιδί σας και να επικοινωνείτε μαζί του.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου