Επιστροφή στο σχολείο και διατροφή

Επιστροφή στο σχολείο και διατροφή

Σε λίγες μέρες ο ήχος του κουδουνιού του σχολείου θα ακουστεί ξανά. Είναι λοιπόν, προτεραιότητα να εξασφαλίσετε, ότι το παιδί σας θα έχει μια υγιεινή διατροφή σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Εδώ είναι μερικές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να οικοδομήσετε υγιείς συνήθειες για το παιδί σας.
  • Μην παραλείψετε το πρωινό
Μελέτες δείχνουν ότι, όσα παιδιά καταναλώνουν πρωινό, τείνουν να έχουν καλύτερες αποδόσεις στο σχολείο, λιγότερη αργοπορία, υψηλότερη βαθμολογία στις εξετάσεις και να συγκεντρώνονται καλύτερα. Εάν σας πιέζει ο χρόνος, κάποιες γρήγορες επιλογές περιλαμβάνουν, δημητριακά βρώμης με καρύδια ή σταφίδες, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με φρούτα ή τοστ με τυρί χαμηλά σε λιπαρά.
  • Κάντε το μεσημεριανό πιο ενδιαφέρον
Προγραμματίστε το γεύμα μαζί. Ενθαρρύνετε το παιδί σας, να συσκευάσει  το γεύμα που θα πάρει στο σχολείο, με προϊόντα που προτιμάει, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να το πετάξει ή να το ανταλλάξει με τους συμμαθητές του. Αν το σχολείο του παιδιού σας παρέχει μεσημεριανό, πάρτε χρόνο για να επανεξετάσετε το μενού μαζί του και να συζητήσετε πώς να οικοδομήσετε ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα. Βεβαιωθείτε ότι, οι επιλογές περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως,  λαχανικά, φρούτα και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Προσέξετε την πίεση που ασκούν οι συνομήλικοι
Η πίεση που ασκείται στα παιδιά, για να φάνε τα λεγόμενα «trendy» τρόφιμα στο σχολείο, είναι αρκετά ισχυρή. Γι΄αυτο μια λύση είναι, να αφήσετε το παιδί σας, να καταναλώνει αυτά τα είδη των τροφίμων σε ειδικές περιπτώσεις, όπως σε πάρτι ή σε εκδηλώσεις.
  • Άσκηση και  δραστηριότητα
Η σωματική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό μέρος της καλής υγείας. Προσπαθήστε να ενθαρρύνετε το παιδί σας, να κάνει κάτι ενεργό κάθε μέρα, όπως ένα χόμπι, να παίζει ένα παιχνίδι ή να ασχολείται με τον αθλητισμό. Για τα παιδιά του δημοτικού συνιστάται 60 λεπτά δραστηριότητας κάθε μέρα, και όχι περισσότερο από δύο ώρες μπροστά στην τηλεόραση, DVD ή σε παιχνίδια του υπολογιστή. 
Τέλος, το  πιο σημαντικό, είναι να συζητάτε με το παιδί σας.  Μάθετε τα τρόφιμα που του αρέσουν και διδάξετε τρόπους, ώστε να τρώει  υγιεινές και νόστιμες τροφές σε κάθε γεύμα.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου