Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

3 φρούτα για να είναι το παιδί σας γεμάτο ενέργεια

3 φρούτα για να είναι το παιδί σας γεμάτο ενέργεια

 Το να είσαι παιδί, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν τσουλήθρες για να ανέβεις, μπάλες ποδοσφαίρου να κλωτσήσεις, μαθήματα να διαβάσεις και φίλους να κυνηγήσεις. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό για το παιδί (και για όλη την οικογένεια) να τρώει σωστά και να καταναλώνει φρούτα που θα του δίνουν ενέργεια όλη την ημέρα. Εμείς σας προτείνουμε τρία φρούτα που μπορούν να ενισχύσουν φυσικά την ενέργεια του παιδιού σας (και τη δική σας).

-Μήλα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο «φυσικό» από μια μεγάλη μερίδα φρέσκων φρούτων. Τα φυσικά σάκχαρα δίνουν στα παιδιά μια υγιή ώθηση ενέργειας πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Τα μήλα, είναι ιδανικά φρούτα γι αυτήν.
-Χουρμάδες. Πλούσιοι σε φυτικές ίνες και σε μέταλλα, οι χουρμάδες είναι μια φυσική εναλλακτική αντί για τις καραμέλες που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Οι χουρμάδες γνωστοί και ως «καραμέλες της φύσης» δίνουν ενέργεια στο παιδί για να αντιμετωπίσει το σχολείο, το παιχνίδι, τον αθλητισμό ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ενέργεια.
-Σταφύλια. Ο φυσικός χυμός των σταφυλιών θα δώσει στο παιδί σας μια γρήγορη ώθηση ενέργειας και ενυδάτωσης.
Πηγή: www.manamia.gr 
Διαβάστε σχετικό άρθρο του boro.gr για τα σταφύλια
Αν θέλετε να έχετε λαμπερό δέρμα, φροντίστε να βάλετε τα σταφύλια στη διατροφή σας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ μπορεί να προστατεύουν και από τον καρκίνο του δέρματος.
Τα οφέλη αυτά προέρχονται από ορισμένες ουσίες των σταφυλιών, οι οποίες φαίνεται πως προστατεύουν τα δερματικά κύτταρα από τις βλάβες που τους προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) του ηλίου – η κύρια, περιβαλλοντική αιτία καρκίνου του δέρματος.
Η UV αυξάνει τα επίπεδα των μορίων του αντιδρώντος οξυγόνου στο δέρμα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και το Ισπανικό Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο διαπίστωσαν πως τα φλαβονοειδή των σταφυλιών μπορεί να αποτρέψουν την δημιουργία αυτών των μορίων στα δερματικά κύτταρα που εκτίθενται στην UV.«Τα ενθαρρυντικά αυτά ευρήματα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν για την επινόηση νέων, φωτοπροστατευτικών προϊόντων για το δέρμα», δήλωσε η βιοχημικός Μάρτα Κασκάντε, από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
Συστατικά των σταφυλιών χρησιμοποιούνται ήδη για την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων, αλλά έως τώρα παρέμενε ασαφές πως ακριβώς ωφελούν το δέρμα.
Όπως γράφουν η δρ Κασκάντε και οι συνεργάτες της στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας» (JAFC), η νέα μελέτη υποστηρίζει την άποψη ότι αυτού του είδους τα συστατικά προστατεύουν τα δερματικά κύτταρα από τις βλάβες που του προκαλεί ο ήλιος.http://www.boro.gr/