7 απλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να αποφύγει (ή και να ρυθμίσει) τη υπέρταση.



Η υπέρταση είναι μία σιωπηλή πάθηση που κάποιος μπορεί να πάσχει από αυτή αλλά να μην το αντιληφθεί έγκαιρα. Μπορεί για μεγάλα διαστήματα να παρουσιάζει αυξημένες τιμές αρτηριακής πίεσης και να είναι αρκετά πάνω από το όριο. Η υπέρταση σχετίζεται με μία σειρά από σοβαρές παθήσεις όπως καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό, βλάβες στα νεφρά. Ένας στους 3 σχεδόν αμερικάνους έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση.
 Στην Ελλάδα τα μεγέθη είναι αντίστοιχα και ίσως μεγαλύτερα από αυτά στις ΗΠΑ. Οι παλιές καλές μέρες της μελέτης των 7 χωρών αλλά και της δεκαετίας του 80 όπου μόλις το 8-9 % των ανδρών και των γυναικών εμφάνιζαν αυξημένη αρτηριακή πίεση έχουν μείνει πίσω. Σήμερα σε πρόσφατες μελέτες έχει βρεθεί ότι το 38% των αντρών και το 23% των γυναικών εμφανίζουν αυξημένη αρτηριακή πίεση με σημαντικό τους ποσοστό να μην το γνωρίζει καν.
Μπορεί για την εμφάνισή της να ευθύνονται πιθανά κάποιοι γενετικοί παράγοντες ή ακόμα και η ηλικία, παράγοντες για τους οποίους δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Υπάρχουν όμως μία σειρά από άλλους παράγοντες, μη παθολογικούς, στους οποίους σίγουρα μπορούμε να παρέμβουμε και να βελτιώσουμε σημαντικά την κατάσταση. Να μερικά βήματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να ρυθμίσει την αρτηριακή του πίεση.http://www.diatrofi.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου