Τι θα θέλατε να γνωρίζουν οι κόρες σας για τις σχέσεις;

Agnieszka_Zuzia_main

Τι θα θέλατε να γνωρίζουν οι κόρες σας για τις σχέσεις;


Πόσο εύκολο είναι οι μαμάδες να μάθουν στις κόρες τους πώς να συμπεριφέρονται σε μία σχέση; Μπορούν να τους μιλήσουν για την αγάπη; Για τον έρωτα; Για την φιλία; Ποια πράγματα θα ήθελαν να κρατήσουν για την αγάπη οι κόρες τους;
Ίσως τα παρακάτω να σας δώσουν κάποιες απαντήσεις για το ποια θα ξεχώριζαν. 
  • Για κάθε μαμά η κόρης αξίζει το καλύτερο και δικαίως το πιστεύει. Και αξίζει σημαίνει πως δεν θα πρέπει να κάνει σκόντο στην αγάπη για να αγαπηθεί από κάποιον που δεν εκτιμά ολοκληρωτικά αυτό είναι.
  • Θα ήθελε να κρατήσει τον σεβασμό. Το σεβασμό όμως που ξεκινά πρώτα από όλα απ΄το ίδιο της τον εαυτό.
  • Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να χάσει τον εαυτό της μέσα σε μία σχέση. Τα κορίτσια μεγαλώνουν με σκοπό να βρουν σ΄έναν πρίγκιπα το άλλο τους μισό. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο κάθε άνθρωπος δεν πρέπει να ψάχνει κάποιον για να το ολοκληρώσει. Η ολοκλήρωση είναι μια δουλειά που πρέπει να κάνει ο καθένας με τον εαυτό του.
  • Το σώμα σου αξίζει την απόλαυση. Αν δεν το μάθει αυτό μια μαμά στην κόρη της, τότε ποιος θα το μάθει; Το σώμα μας δεν είναι απλά ένα αντικείμενο ευχαρίστησης για τους παρτενέρ μας. Είναι η αφορμή για εξερεύνηση, απόλαυση και νέες εμπειρίες. Το να μιλήσουμε θετικά για το σώμα μας στην κόρη μας δεν ενθαρρύνουμε το σεξ. Είναι μια αφορμή για να της υπενθυμίσουμε ότι, όταν το σώμα της αρχίζει να αλλάζει, πρέπει να είναι έτοιμη για  ασφαλείς, ευχάριστες εμπειρίες.
  • Όταν δημιουργήσεις μία σχέση μείνει σ΄αυτή για τους σωστούς λόγους. Εξηγήστε της πότε δημιουργεί κάποιος μία σχέση. Όταν νιώθει την ανάγκη να δώσει αγάπη, να αφοσιωθεί και να είναι γενναιόδωρος με τα συναισθήματά του.
  • Οι χωρισμοί είναι δύσκολοι και έχουν πόνο, αλλά σε μαθαίνουν πολλά.  Η κόρη σας δε θα χρειαστεί ποτέ περισσότερο την παρουσία σας, τις συμβουλές σας, και τον ώμο σας για να κλάψει, απ’ όταν είναι πληγωμένη. Υπενθυμίστε της ότι δεν πειράζει να αφεθεί στον πόνο, αλλά ο χωρισμός είναι ένα σπουδαίο μάθημα από μόνος του. «Τίποτα δεν διδάσκει μια γυναίκα περισσότερα για τον εαυτό της από όταν χάσει μια αγάπη», λέει η  Jaime Morrison Curtis, συγγραφέας του βιβλίου Prudent Advice: Lessons for My Baby Daughter, A Life List for Every Woman. Το πώς θα χειριστεί τον πρώτο της χωρισμό θα διαμορφώσει τις μελλοντικές σχέσεις της. Θα μάθει τι είναι διατεθειμένη να δεχθεί και αυτό που πραγματικά χρειάζεται.
  • Να θυμάστε πως ο έρωτας έρχεται και μας χτυπάει κατακέφαλα. Αυτό να θυμάστε και να το μάθετε στην κόρη σας. Δεν κυνηγάμε τον έρωτα.
  • Οι αδερφοί Grimm, ο Hans Christian Andersen και ο Walt Disney προσπαθούν χρόνια να μας πείσουν να βρούμε έναν όμορφο πρίγκιπα που θα μας σώσει. Αλλά οι ιστορίες αυτές γράφτηκαν από ανθρώπους διαφορετικού φύλου, σε άλλες εποχές και απευθύνονται σε άλλες γυναίκες. Δεν είμαστε όλες Σταχτοπούτες. Είναι καλό να απολαμβάνουμε τα παραμύθια αλλά η πραγματική αγάπη είναι περίπλοκη, και έρχεται με πολλές και διαφορετικές μορφές. Αναζητήστε αυτές και μην περιμένετε να λυτρωθείτε ή να σωθείτε από έναν νεαρό σ” ένα άσπρο άλογο.
  • Μάθετε την να ξεχωρίζει τους ανθρώπους που θέλουν το καλό της. Να έχει δίπλα της ανθρώπους που νοιάζονται για εκείνη και μένουν κοντά της στις χαρές και τι λύπες.
  • Τέλος, μην ξεχνάτε να της δείχνετε εμπιστοσύνη και να πιστεύετε στην κρίση της. Αφήστε την να πληγωθεί, να πονέσει αλλά και να χαρεί. Αφήστε την να ζήσει.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου