Ποιές συνήθειες… σαμποτάρουν το μεταβολισμό σας;

mythoi-diatrofi-580

Ποιές συνήθειες… σαμποτάρουν το μεταβολισμό σας;

Αν αναρωτιέστε τί φταίει που δε χάνετε κιλά, η απάντηση βρίσκεται σε κάποιες φαινομενικά αθώες συνήθειές σας που ρίχνουν το μεταβολισμό σας στα τάρταρα. Φτάνει να τις εντοπίσετε και να προσπαθήσετε να τις βγάλετε από την καθημερινότητά σας.
1. Παραλείπετε γεύματα ή καταφεύγετε σε στερητικές δίαιτες; Στερώντας συστηματικά από τον οργανισμό σας βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως οι πρωτεΐνες, δεν καταφέρνετε τίποτα άλλο από το να αναγκάζετε το σώμα σας να αποθηκεύει λίπος και όχι να το καίει.
2. Κάθεστε πολλές ώρες στο γραφείο; Ακόμα και αν πάτε καθημερινά γυμναστήριο, αν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας σε μια καρέκλα, ο τρόπος ζωής σας παραμένει καθιστικός. Προσπαθήστε μετά το μεσημεριανό σας διάλειμμα να πηγαίνετε μια βόλτα.
3. Δεν κοιμάστε αρκετά; Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο περισσότερο θα πεινάτε μέσα στη μέρα. Φροντίστε να βρείτε τις ώρες ύπνου που σας αρκούν και να τηρείται συγκεκριμένες ώρες που κοιμάστε και ξυπνάτε.
4. Έχετε περίοδο; Όταν χάνετε αίμα, χάνετε συγχρόνως και σίδηρο, η έλλειψη του οποίου ρίχνει αρκετά το μεταβολισμό. Φροντίστε ώστε εκείνες τις μέρες του μήνα να γεμίζετε το πιάτο σας με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το σπανάκι, τα φασόλια, οι σταφίδες και οι αγκινάρες.
5. Δεν προσλαμβάνετε αρκετό ασβέστιο; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η υψηλή πρόσληψη ασβεστίου οδηγεί σε μεγαλύτερη καύση λίπους. Γι’ αυτό μην παραλείπετε από τη διατροφή σας το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί χαμηλών λιπαρών, καθώς και τα φυλλώδη λαχανικά.
6. Πίνετε καφέ; Η καφεΐνη μπορεί να συνεχίζει να ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας μέχρι και κάποιες ώρες μετά την κατανάλωσή της. Τώρα, λοιπόν, έχετε κάθε λόγο να ξεκινάτε τη μέρα σας με έναν απολαυστικό Nescafé Frappé!https://www.manamia.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου