Μάθετε ποιοι είναι οι δύο τύποι ανθρώπων


10610879_911993855494828_2211997764085219507_n

Μάθετε ποιοι είναι οι δύο τύποι ανθρώπων

Σύμφωνα με τον ταοϊσμό υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: εκείνοι που κολυμπάνε κόντρα στο ρεύμα και εκείνοι που κυλούν μαζί του.
Ουσιαστικά αυτή χιλιετή κινέζικη φιλοσοφία εξηγεί πως όποιος απομακρύνεται ή παρεκκλίνει από τη ροή της ζωής απομακρύνεται και από τη σοφία. Μην ξεχνάτε πως προ οποιασδήποτε αλλαγής ή μεταμόρφωσης, ο σοφός εμπιστεύεται την κίνηση.
Η κίνηση δίνει ζωή. «Τα πάντα ρει» έλεγε ο Ηράκλειτος κι αν το σκεφτείτε το να ζει κανείς συνεπάγεται το να υφίσταται μεταμορφώσεις και σκαμπανεβάσματα λόγω του δυναμικού χαρακτήρα της ζωής. Ό,τι δεν κινείται πεθαίνει.
Το ζητούμενο όμως είναι πως μπορεί ο κάθε άνθρωπος να αλλάζει. Η αλλαγή όπως γνωρίζουμε δεν είναι μία ευχάριστη διαδικασία καθώς κρύβει φόβο, αβεβαιότητα, πόνο, άγχος, ανασφάλεια. Ένα αμερικανικό ρητό λέει «Άλλαξε τα όλα ώστε να μην αλλάξει τίποτα». Πώς μπορεί να γνωρίζει κανείς τι πρέπει να αλλάξει; Πότε είναι καλή στιγμή για μία αλλαγή; Ειδικά, σε μία εποχή όπου επικρατεί η αστάθεια πώς μπορεί κάποιος να αποχωριστεί τα πάντα.
Υπάρχουν τέσσερις κανόνες που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίζετε τη σωστή στιγμή:
Να περιμένει την ακριβή στιγμή για να πράξει.
Να πράττει με αρμόζοντα τρόπο, σεβόμενος τους άλλους και αποφεύγοντας υπερβολές και καταχρήσεις.
Να αποβάλλει μεροληπτικές και εγωιστικές προθέσεις.
Να διακρίνει πότε η αλλαγή είναι αναγκαία και πότε όχι.
Το να αλλάζει κάποιος δεν σημαίνει πως απορρίπτει ή καταπατά τα πιστεύω του. Δεν δείχνει έναν αδύναμο ή ασταθή χαρακτήρα. Αντιθέτως σημαίνει πως εξελίσσεται, ελευθερώνεται από αγκυλώσεις και απ΄την προσκόλληση σε ανθρώπους, αντικείμενα ή τόπους.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου