Τροφές για την προπόνηση σας

Τροφές για την προπόνηση σας


Αποδεικνύεται ότι το φαγητό έχει πολλά οφέλη, εκτός από την προώθηση της υγείας, διότι μπορεί να βοηθήσει ώστε, να γίνει η προπόνηση σας πιο εύκολη.
Μήλα: Τρώγοντας ένα μήλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ενίσχυση της άσκησης αντοχής. Τα μήλα είναι μια καλή πηγή του αντιοξειδωτικού που ονομάζεται κερσετίνη. Μια μελέτη έδειξε ότι η κερσετίνη μπορεί να βοηθήσει στα αθλήματα αντοχής, διότι κάνει το το οξυγόνο περισσότερο διαθέσιμο στους πνεύμονες. Τα σταφύλια είναι επίσης μια καλή πηγή αυτού ου αντιοξειδωτικού.
Γαλακτοκομικά: Δεν χρειάζεται ένα «αθλητικό ποτό» για να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα, μετά από μια προπόνηση. Εάν δοκιμάσετε γάλα με κακάο , θα πάρετε ένα μείγμα από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, ώστε να έχετε την ενέργεια που χρειάζεστε. Επίσης, η συνεχής προπόνηση μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, με αποτέλεσμα να είστε  ευπαθείς  σε λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Όμως, έρευνες δείχνουν, ότι τα προβιοτικά, που βρίσκονται στο γιαούρτι, μπορεί να σας συμβάλλουν στην μείωση των λοιμώξεων.
Μέλι: Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι υδατάνθρακες, μπορεί να τονώσουν την ενέργεια σας κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αντοχής. Επιλέξτε το μέλι, που περιέχει αντιοξειδωτικά και των βιταμίνες.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου