Ανδρικό ρόφημα ο καφές

Ανδρικό ρόφημα ο καφές

Η καφεΐνη έχει μεγαλύτερη επίδραση στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες και η επίδραση αυτή αρχίζει μόλις δέκα λεπτά αφότου πιει κανείς τον καφέ του. Αυτό διαπίστωσε νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, υπό την Άννα Αντάν, ερευνήτρια του Τμήματος Ψυχιατρικής και Κλινικής Ψυχοβιολογίας. Η έρευνα ήταν η πρώτη διεθνώς που ασχολήθηκε με την διαφορετική επίπτωση της καφεΐνης στα δύο φύλα. Επίσης, αντίθετα από ό,τι μέχρι τώρα θεωρείτο, η έρευνα έδειξε ότι ο καφές χωρίς καφεΐνη παράγει επίσης μια αυξημένη κατάσταση εγρήγορσης, αν και μικρότερη από τον κανονικό καφέ, που όμως αυτή τη φορά είναι πιο αισθητή στις γυναίκες.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη ερευνήτρια, "αν κάποιο άτομο δεν μπορεί να πιει κανονικό καφέ, ένας καφές χωρίς καφεΐνη μπορεί επίσης να του δώσει κάποια από τα αναμενόμενα οφέλη".
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η εγρήγορση λόγω της καφεΐνης ξεκινά 30-45 λεπτά μετά την κατανάλωσή της, όμως η νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η επίδραση αρχίζει ακόμα νωρίτερα, μέχρι και δέκα λεπτά αφότου κάποιος πιει τον καφέ.
Σύμφωνα με την ερευνήτρια, "τα 45 λεπτά είναι ο χρόνος που απαιτείται για τη μέγιστη συγκέντρωση της καφεΐνης στο αίμα, όμως μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μέσα στο αίμα υπάρχει ήδη το μισό της μέγιστης ποσότητας". Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επίδραση της καφεΐνης συνήθως διαρκεί από δύο έως τρεις ώρες, αν και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να φθάσει και τις πέντε ώρες, ανάλογα με την ευαισθησία του συγκεκριμένου ατόμου στην καφεΐνη και τον μεταβολικό ρυθμό του, ο οποίος ποικίλει έντονα ανάλογα με την ηλικία. ΠΗΓΗ: tanea.gr

Η λίστα ιστολογίων μου