Άλλο κατάθλιψη και άλλο θλίψη

tumblr_naexjczlTC1rq8e85o1_500

Άλλο κατάθλιψη και άλλο θλίψη


Δεν χρειάζεται να συγχέουμε την κατάθλιψη, που μπορεί να έχει μια ενδογενή αιτία, με τα θλίψη, μια φυσική αντίδραση που προκαλείται ειδικά όταν υφιστάμεθα κάποια αντιξοότητα ή απώλεια. O λόγος είναι πως η θλίψη μπορεί να θεωρηθεί ένα καλός σύμμαχος στη ζωή σας.
Για του λόγου του αληθές δείτε μερικές απ΄τις θετικές πλευρές της θλίψης:
  • Αυξάνει την ικανότητά σας για ενσυναίσθηση, καθώς σας κάνει πιο αλληλέγγυους με εκείνους που περνάνε εξίσου σκληρές στιγμές με σας.
  • Σας κάνει να αγαπάτε ακόμα περισσότερο ό,τι έχετε χάσει και, ως εκ τούτο, πολλαπλασιάζει την ευαισθησία σας.
  • Σας κάνει να επικοινωνείτε με τους γύρω σας, αφού, όταν βρίσκεστε σε μία τέτοια κατάσταση, δε σας στοιχίζει και πολύ να ζητήσετε βοήθεια από τους άλλους και γίνεστε όλο και πιο πολύ ευγνώμονα άτομα.
Θεωρείστε τη θλίψη σύμμαχο και μην την καταπολεμάτε. Αφήστε την να λειτουργήσει όπως πρέπει γιατί εκτός του ότι σας κρούει το κώδωνα του κινδύνου, αποτελεί το δρόμο που οφείλετε να διανύσετε για να φτάσετε στην ευτυχία, η οποία δε θα είχε κανένα νόημα αν δεν υπήρχε το αντίθετό της συναίσθημα. Προσοχή! αν η θλίψη δεν παρατείνεται  για πολύ και δε σας οδηγεί στην αυτολύπηση, τότε λειτουργεί ευεργετικά για σας, αν όμως νιώθετε θλιμμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου