Shopping therapy με το παιδί

The-Best-Of-Little-Gril-Fashion

Shopping therapy με το παιδί


Σήμερα, ο τρόπος που οι μαμάδες αγοράζουν τα παιδικά ρούχα έχει αλλάξει καθώς έχουν στη διάθεσή τους μία πληθώρα επιλογών και λύσεων που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες. Το θέμα όμως είναι πως οι μαμάδες θα πρέπει να προσέξουν και άλλα πράγματα που είναι βασικά για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών τους και να μην εστιάσουν την προσοχή τους μόνο στο στιλ υπακούοντας τυφλά τις τάσεις της μόδας.
  • Είναι βασικό να αγοράζετε το σωστό μέγεθος στα ρούχα των μικρών σας. Πολλά παιδιά αντιδρούν στο να φορέσουν ρούχα που τα στενεύουν και τους προκαλούν δυσφορία. Για παράδειγμα, μπορεί οι μαμάδες να θεωρούν πως τα ζιβάγκο είναι μία έξυπνη λύση καθώς ζεσταίνει το λαιμό των παιδιών και τα προστατεύει από το κρύο. Ωστόσο, τα περισσότερα παιδιά έχουν αντίθετη άποψη. Απ΄την άλλη και τα φαρδιά ρούχα με την σκέψη του ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και άρα θα τα βρουν μπροστά τους όπως συνηθίζουν να λένε δεν είναι η σωστή λύση. Τα παιδιά εκνευρίζονται γιατί δεν μπορούν να παίξουν και να νιώσουν άνετα. Προσοχή λοιπόν να αγοράζετε το κατάλληλο μέγεθος για τα παιδιά.
  • Δώστε την πρέπουσα σημασία στη σύσταση των ρούχων. Πολλά ρούχα που δεν είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργικά υφάσματα δημιουργούν αλλεργίες και ερεθισμούς στα παιδιά.
  • Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα πολλά στολίδια και τις χάντρες που διακοσμούν τα παιδικά ρούχα σε παιδιά κάτω των 2 ετών. Γιατί πολύ απλά μπορούν να αποσπαστούν και να καταπωθούν, όπως για παράδειγμα μικρές μπουτονιέρες, ή άλλα διακοσμητικά αξεσουάρ. Ειδικά με το θέμα αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί γιατί υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.
  • Εκτός απ΄τα ρούχα θα πρέπει να αποφεύγετε παπούτσια που δεν είναι ανατομικά ή κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών σας. Τα ποδαράκια τους αναπτύσσονται και θέλουν τα σωστά παπούτσια για τα πρώτα τους βήματα.
Tέλος να θυμάστε πως τα παιδιά χρειάζονται απλά, πρακτικά και εύκολα ρούχα ώστε να ντύνονται μόνα τους αλλά και να κάνουν τους συνδυασμούς που θέλουν. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τους πρωινούς καβγάδες και τις γκρίνιες για το τι θα βάλει στο σχολείο. Μην ντύνετε τα παιδιά σας σαν εξώφυλλα περιοδικών. Αφήστε να ανακαλύψουν μόνα τους το δικό τους στιλ μεγαλώνοντας.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου