Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Συγγνώμη, τι ώρα έχετε;

tumblr_n9tdzjDMiz1txcb93o1_500

Συγγνώμη, τι ώρα έχετε;


Υπάρχει ευτυχία μόνο αν δεν απαιτούμε τίποτε από το αύριο και δεχόμαστε από το σήμερα με πυξίδα ό,τι αυτό μας φέρνει. Η μαγική στιγμή έρχεται πάντα…
Ο Έκχαρτ Τόλλε, στο βιβλίο του «Η δύναμη του τώρα», μας μιλάει για τη σημασία του να έχει κανείς συνείδηση της κάθε στιγμής, ώστε να μην χάνεται σε νεφελώδεις σκέψεις.
Είναι λάθος να επικεντρώνουμε τη ζωή μας σε κάτι που περιμένουμε από το μέλλον, γιατί έτσι χάνουμε πολλή ενέργεια αναστέλλοντάς την αντί να την αφιερώσουμε στο να κάνουμε κάτι τώρα. Όταν βάζουμε τη ζωή μας σε αναμονή περιμένοντας τι θα μας φέρει το αύριο, ξεχνάμε το παρόν μας και έτσι διαγράφουμε τον εαυτό μας, γιατί το τώρα είναι το μόνο, όλα όσα έχουμε.
Η ζωή μας εκτυλίσσεται εδώ και τώρα, παρόλο που είμαστε παιδιά του χτες και γονείς του αύριο. Τα όνειρα, οι ελπίδες ή οι στόχοι γίνονται πυξίδα στον δρόμο μας, όμως δεν περπατάμε πάνω στην πυξίδα αλλά πάνω στο μονοπάτι του τώρα.
Είναι σημαντικό λοιπόν πού και πού μέσα στη δίνη της καθημερινότητας να σταμάτα για λίγο και να ζούμε τη στιγμή. Χωρίς άγχη για το μέλλον και τύψεις για το παρελθόν. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο όμως θέλει συνεχή εξάσκηση και στο τέλος θα τα καταφέρετε, θα δείτε…http://www.boro.gr/