Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Πώς να ελέγχω το παιδί μου στο facebook ;

Πώς να ελέγχω το παιδί μου στο facebook ;

Τα παιδιά σήμερα ασχολούνται από μικρή ηλικία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που εκτός από θετικά μπορεί να κρύβει και κινδύνους. Οι γονείς, λοιπόν, οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για να τα προστατεύουν από τις κακοτοπιές, δίνοντάς τους, έτσι, την ευκαιρία να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με όσο το δυνατό μεγαλύτερα οφέλη για την κοινωνική τους ζωή. Αν και εσείς θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμες.

1. Γίνετε «φίλη» του. Αποτελώντας μέρος της διαδικτυακής του ζωής, θα καταφέρετε να ελέγχετε καθημερινά τις κινήσεις του. Ακόμα και αν γκρινιάξει, εσείς επιμείνετε, παραμένοντας, όμως, διακριτική.
2. Δώστε το καλό παράδειγμα. Αν μιλάτε συνέχεια στο κινητό ή βρίσκεστε μονίμως μπροστά από τον υπολογιστή σας, να ξέρετε πως το παιδάκι σας θα πράξει αναλόγως.
3. Ορίστε κανόνες. Ζητήστε του να αφήσει τις ηλεκτρονικές συσκευές μακριά από το τραπέζι κατά τη διάρκεια του γεύματος και να τις απενεργοποιεί μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ.
4. Συζητήστε. Μοιραστείτε μαζί του τις διαδικτυακές σας εμπειρίες. Μη διστάσετε να ανταλλάξετε απόψεις ακόμα και για τα σχόλια και τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι κοινοί σας φίλοι.
5. Ελέγξτε. Φροντίστε ώστε ο υπολογιστής από τον οποίο εισέρχεται στο προφίλ του να βρίσκεται σε χώρους του σπιτιού που χρησιμοποιούνται από όλη την οικογένεια, όπως η κουζίνα και το σαλόνι. Έτσι, θα μπορείτε να ρίχνετε κλεφτές ματιές ανά πάσα στιγμή.
6. Μπορούμε να συστήσουμε ως ασφαλή διαδικτυακή σελίδα , αυτή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος http://www.cyberkid.gov.gr/Πολύτιμες συμβουλές για το παιδί στο www.manamia.gr