5 ψέματα που πιστεύεις στα 20

tumblr_nd0m5jw7Mi1rq8e85o1_500

5 ψέματα που πιστεύεις στα 20


Μεγαλώνοντας κανείς συνειδητοποιεί πως μερικά πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Αλλιώς τα ονειρευόταν μικρός κι αλλιώς είναι στην πράξη. Ποια είναι λοιπόν τα 5 ψέματα που ένας 20 χρόνος θα πρέπει να σταματήσει να πιστεύει;
  • Μια οποιαδήποτε δουλειά είναι προτιμότερη από την ανεργία. Μπορεί να ακούγεται παράλογο για την εποχή που διανύουμε όμως υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» που στηρίζει την άποψη αυτή. Ο λόγος είναι ένας 20 χρόνος με ιδανικά, όνειρα και μόρφωση μπορεί να απασχοληθεί μελλοντικά σ΄ένα άσχετο πόστο. Κι ενώ απ΄την μία φαντάζει τέλειο το να έχει δουλειά και να συντηρεί τον εαυτό του απ΄την άλλη είναι θλιβερό το να κάνει σκόντο στα όνειρά του και να συμβιβάζεται σε μία θέση που δεν του δίνει την ευκαιρία να εξελιχθεί αλλά και να προσφέρει στην κοινωνία. Συνεπώς, καταλήγουμε το ένα έχουμε ένα πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό σε λάθος θέσεις. Είναι πρέπον λοιπόν ο κάθε νέος να διεκδικήσει αυτό που θέλει. Η εκάστοτε δουλειά που μπορεί να του προσφέρει ένα εισόδημα για να ζήσει τον βοηθά να αναπτύξει δεξιότητες και να κερδίσει εμπειρία. Θα πρέπει όμως να καταλάβει από νωρίς πως να κάνει εκείνος παιχνίδι όσον αφορά την επαγγελματική του ζωή.
  • Όλα θα γίνουν. Όχι δεν γίνεται να γίνουν όλα δια μαγείας. Ο καθένας φέρει προσωπική ευθύνη για τη ζωή του. Στην αρχή, μπορεί να ζητήσει την οικονομική στήριξη των γονιών του αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει υπεύθυνος αναλαμβάνοντας τη ζωή του. Στα 20 ρίχνει κανείς τα θεμέλια για να μπορέσει να χτίζει σιγά σιγά στα 30 του.
  • Οι νέοι είναι εγωιστές. Ναι, κάποιοι είναι γιατί έχουν ανάγκη σε μία κοινωνία που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς να θέσουν τα όριά τους. Αν τώρα αυτό χαρακτηρίζεται ως εγωισμός είναι μεγάλη κουβέντα που δεν θα την κάνουμε στην παρούσα φάση. Η σημερινή γενιά ενδιαφέρεται, ενημερώνεται και προσπαθεί να αναπτύξει τις δικές άμυνες.
  • Να ζεις τη ζωή στο έπακρο σαν να μην υπάρχει αύριο. Πολύ ωραίο και συμφωνούμε όμως το αύριο έρχεται πολύ σύντομα και αν τότε δεν έχεις κάποιο σχέδιο τι θα κάνεις; Οι νέοι οφείλουν να ζήσουν τη ζωή τους και την ελευθερία τους αλλά οφείλουν να φροντίσουν και για το μέλλον τους. Είναι στιγμή που θέτουν τις βάσεις για τη μετέπειτα ζωή τους.
  • Έχουν ανάγκη από εμπειρία και η ζωή είναι γεμάτη. Είναι η μισή αλήθεια αυτή. Αν θέλετε εμπειρία ξεκινήστε να δουλεύετε από νωρίς. Ακόμη και η εθελοντική εργασία είναι κέρδος για σας. Σας προσφέρει προϋπηρεσία και σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα σας. Επίσης, μαθαίνετε να επιβιώνετε σ΄ένα εργασιακό περιβάλλον. Διεκδικείτε πράγματα, δοκιμάζετε τον εαυτό σας και προσπαθείτε να ξεπεράσετε τα όριά σας. Όλα αυτά λοιπόν είναι η εμπειρία που ζητάτε.http://www.jenny.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου