Mαμά πάρε μου παιχνίδια! Πώς να του πεις... όχι!

Mαμά πάρε μου παιχνίδια! Πώς να του πεις... όχι!

 
Αυτά τα Χριστούγεννα λόγω των δυσμενών οικονομικών τους, πολλοί γονείς θα αναγκαστούν να πουν «όχι» στο παιδί τους. Όμως στην πραγματικότητα θα πρέπει να του πουν πολύ περισσότερα από ένα απλό «όχι». Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Τμήμα Υγείας του Saint Joseph’s University, θα πρέπει…Να συζητήσετε τους λόγους για τους οποίους αυτά που θα ξοδέψετε για τις γιορτές φέτος, θα είναι λιγότερα. Θα πρέπει να διδάξετε στα παιδιά την οικονομία, διατηρώντας όμως πάντα μια αισιόδοξη στάση.Να περιορίστε την έκθεση του παιδιού σας στις διαφημίσεις, αντικαθιστώντας το χρόνο μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, με υγιείς δραστηριότητες, όπως ποδηλασία, επίσκεψη σε φίλους, επιτραπέζια παιχνίδια ή το διάβασμα ενός βιβλίου. Συνιστάται λιγότερο από δύο ώρες τη μέρα μπροστά στην οθόνη. Κι όταν όλη η οικογένεια θα παρακολουθήσει κάποια ταινία μαζί, προτιμήστε να είναι χωρίς διαφημίσεις.
Αν έχετε παιδιά έφηβους, θα ήταν καλό να τους αποθαρρύνετε να περνάνε όλη τους τη μέρα σε εμπορικά κέντρα, όπου εκτίθεντε σε δελεαστικές βιτρίνες κι ένα ευρύ φάσμα καταναλωτικών αγαθών που δεν χρειάζονται.
Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές οικογενειακές δραστηριότητες για τα Χριστούγεννα, πέρα από τα να ψωνίζετε & να ξοδεύετε χρήματα. Αφιερώστε το χρόνο που θα πηγαίνατε όλοι μαζί για ψώνια, στο να βοηθήσετε έναν ηλικιωμένο γείτονα ή να ετοιμάσετε ένα ωραίο γεύμα στο σπίτι που θα απολαύσετε όλοι μαζί.http://www.boro.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου