Ο ελληνικός καφές συμβάλλει στην καλύτερη πέψη

Ο ελληνικός καφές συμβάλλει στην καλύτερη πέψη

Η αυξημένη ποσότητα φαγητού στα εορταστικά τραπέζια και όχι μόνο, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και γλυκών, έχουν ως αποτέλεσμα τα γεύματα να δημιουργούν προβλήματα στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος. Άμεσο επακόλουθο; Έντονο βάρος, δυσφορία, ακόμη και δυσκοιλιότητα. Για το λόγο αυτό μια βασική οδηγία που δίνουν οι ειδικοί είναι να μην ξεχνάμε την παρουσία σαλάτας στο τραπέζι, να τρώμε φρούτα και να πίνουμε πολύ νερό. Παρόλα αυτά, ένας έξυπνος τρόπος για να διευκολύνουμε το μεταβολισμό μας και να χωνέψουμε λίγο καλύτερα μετά από ένα βαρύ γεύμα, είναι να πιούμε έναν καφέ, χωρίς πολύ ζάχαρη και γάλα.
Μια εξαιρετική περίπτωση αποτελεί ο ελληνικός καφές. Λόγω της καφεΐνης θα μας βοηθήσει να χωνέψουμε καλύτερα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η καφεΐνη αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου και την ταχύτητα διέλευσης της τροφής από το γαστρεντερικό μας σωλήνα.
Παράλληλα, είναι ένας καφές που πίνεται συνήθως χωρίς γάλα και με ελεγχόμενη ποσότητα ζάχαρης. Μετά λοιπόν από ένα έντονο γεύμα συνοδέψτε και με ένα ελληνικό καφέ και θα αισθανθείτε καλύτερα. Πηγή: neadiatrofis.gr

Η λίστα ιστολογίων μου