Τι δείχνει για την υγεία σας το χρώμα των χειλιών;

Τι δείχνει για την υγεία σας το χρώμα των χειλιών;

Το ανθρώπινο σώμα έχει πολλούς τρόπους να μας προειδοποιεί για το πότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα σημάδια και να παίρνουμε έγκαιρα τα μέτρα προφύλαξης ή αντιμετώπισης που απαιτούνται.
Ένα από τα σημεία του σώματος που μπορεί να εκδηλωθούν πρώιμα συμπτώματα ασθενειών, είναι τα χείλη.
Ο χρωματισμός στα χείλη μπορεί να σας δώσει σημαντικές πληροφορίες. Δείτε τι μπορεί να σημαίνει ο ασυνήθιστος χρωματισμός στα χείλη για την υγεία σας:
Έντονα κόκκινα χείλη
Τα τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία έχουν διογκωθεί, κάτι που υποδεικνύει ότι ίσως έχετε αυξημένη πίεση στο αίμα. Περιορίστε τα ζωικά προϊόντα και το αλάτι στα φαγητά.
Άσπρα ή χλωμά χείλη
Η κακή κυκλοφορία προκαλεί στασιμότητα του αίματος, προβλήματα στο λεμφικό σύστημα και αλλεργίες . Περιορίστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα και την ζάχαρη. Αποφύγετε επίσης τις τροφές με τεχνητά πρόσθετα.
Χείλη με κίτρινο χρώμα στις γωνίες
Το συκώτι σας καταπονείται πολύ και αυτό οδηγεί σε υπερβολική παραγωγή χολής. Καταναλώστε λιγότερα λιπαρά, συμπεριλαμβανομένων των τηγανητών και των αυγών και πιείτε περισσότερο νερό.
Σκούρα ή μπλε χείλη
Λιπαρά οξέα και αλάτι συσσωρεύονται στα έντερα και το στομάχι σας. Μειώστε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών και καταναλώστε περισσότερα λαχανικά με πράσινο φύλλωμα.onmed.gr

Η λίστα ιστολογίων μου