Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Πέος σε αιχμαλωσία, οργασμός, πορνό, σημείο G: Όλα για το σεξ

Πέος σε αιχμαλωσία, οργασμός, πορνό, σημείο G: Όλα για το σεξ

Τι μάθαμε για το σεξ .
Απάντηση σε παραδοσιακά ερωτήματα για το σεξ - όπως που βρίσκεται το σημείο G και αν υπάρχει κολπικός οργασμός ή όχι - προσπάθησε να δώσει η ιατρική έρευνα την χρονιά που φεύγει.
Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες μελέτες  ήταν οι ακόλουθες:
Το σεξ κάνει καλό στη μνήμη. Η χρονιά μπήκε με μία καλή δικαιολογία, για να εξασκεί κανείς το... «άθλημα» όσο πιο συχνά μπορεί. Τον Ιανουάριο , επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Μαίρυλαντ στις ΗΠΑ και της Κονκούκ, στη Σεούλ, δημοσίευσαν μελέτες που έδειξαν ότι το σεξ στη μέση ηλικία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων και καταπολεμά το χρόνιο στρες, ωφελώντας έτσι τη μνήμη.Υπαρκτό το πέος σε αιχμαλωσία. Ο δεύτερος μήνας του χρόνου ήταν αφιερωμένος στα απρόοπτα στη διάρκεια του σεξ που μπορεί να μας οδηγήσουν στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου. Το πέος σε αιχμαλωσία (ή αλλιώς το «σφήνωμα» όπως είθισται να αποκαλείται), οι τραυματισμοί αλλά και τα καρδιαγγειακά επεισόδια είναι μερικά από αυτά, σύμφωνα με επιστήμονες από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM) και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης .Ποια είναι τα πιο ερωτικά σημεία του γυναικείου σώματος. Τα σημεία του γυναικείου σώματος που είναι πιο ευαίσθητα στο ερωτικό άγγιγμα, αλλά και ποιο είδος αγγίγματος είναι αυτό που τα διεγείρει περισσότερο αποκάλυψε μελέτη σε 30 νεαρές εθελόντριες. Η εν λόγω μελέτη παρείχε μία «πρωτόγνωρη εικόνα» για το τι ακριβώς διεγείρει τις γυναίκες, τόνιζαν οι ερευνητές από το Τμήμα Σεξολογίας του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ, στο Μόντρεαλ, που την πραγματοποίησαν.
Το πορνό συρρικνώνει τον ανδρικό εγκέφαλο - και όχι μόνο... Άσχημα μαντάτα για τους άντρες επιφύλασσε η αρχή του καλοκαιριού, καθώς μία νέα μελέτη αποκάλυπτε πως όσοι βλέπουν συστηματικά πορνό παρουσιάζουν συρρίκνωση του εγκεφάλου τους και «μουδιάζουν» τις αντιδράσεις τους στα σεξουαλικά ερεθίσματα. Τέλη του χρόνου, εξάλλου, μία άλλη ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε πως το πολύ πορνό «σκοτώνει» και το αληθινό σεξ.
Αφροδισιακά τα μήλα για τις γυναίκες. Μία ουσία (λέγεται φλοριζίνη) που υπάρχει στα μήλα συσχετίσθηκε στα μέσα του καλοκαιριού με την σεξουαλική λειτουργικότητα των γυναικών - και μάλιστα όσο περισσότερα μήλα έτρωγε ομάδα εθελοντριών, τόσο το καλύτερο. Αυτό δεν είναι τυχαίο: σύμφωνα με τους ερευνητές, η φλοριζίνη είναι μία ουσία με παρόμοια χημική δομή με την οιστραδιόλη, την ορμόνη του γυναικείου φύλου.
Το σημείο G δεν υπάρχει. Η είδηση αυτή αποτέλεσμα πηγή ανακούφισης για τους άντρες οι οποίοι μάταια αναζητούσαν το σημείο G των ερωτικών συντρόφων τους.Ιταλοί επιστήμονες εξέτασαν όλες τις δημοσιευμένες μελέτες επί του θέματος και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι α) το σημείο αυτό δεν υπάρχει, και β) η υπέρτατη σεξουαλική ηδονή στις γυναίκες σχετίζεται με ολόκληρη περιοχή των γεννητικών οργάνων που αποκαλείται κλειτουρηθροκολπικό σύμπλεγμα.
Ο κολπικός οργασμός δεν υπάρχει. Στην ανυπαρξία οδήγησαν οι επιστήμονες  (και) τον κολπικό οργασμό - και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Μάρτιο και η δεύτερη τον Οκτώβριο, με Γάλλους και Ιταλούς επιστήμονες αντιστοίχως να αποφαίνονται ότι ο θεωρούμενος ως κολπικός οργασμός δεν υπάρχει. Πάντως οι δύο ερευνητικές ομάδες διαφώνησαν μεταξύ τους ως το αν παίζει ρόλο η κλειτορίδα ή όχι στην εμφάνιση του οργασμού, οπότε το θέμα δεν θεωρείται λήξαν.
Ποιες είναι οι φυσιολογικές σεξουαλικές φαντασιώσεις. Καναδοί επιστήμονες πραγματοποίησαν και δημοσίευσαν  την πρώτη μελέτη που όρισε τις επιστημονικά τις σεξουαλικές αποκλίσεις. Σύμφωνα με αυτήν, η φύση των ερωτικών φαντασιώσεων παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στον γενικό πληθυσμό, αλλά μικρός αριθμός συγκεκριμένων φαντασιώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν σπάνιες (ανώμαλες), ασυνήθιστες ή τυπικές (φυσιολογικές ή κανονικές) από στατιστικής πλευράς
www.real.gr