Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σε κανέναν δεν αρέσει να ξεβολεύεται


relax-922x615

Σε κανέναν δεν αρέσει να ξεβολεύεται

Oι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά σε ένα σταθερό περιβάλλον.  Η δύναμη της συνήθειας είναι ίσως η πιο δυνατή, καθώς τις περισσότερες φορές κάνει τους ανθρώπους διστακτικούς και επιφυλακτικούς απέναντι στο καινούριο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η δύναμη της συνήθειας αποκαλείται κάποιες φορές και δεύτερη φύση.
Ωστόσο, είναι φυσιολογικό να νιώθει κανείς άγχος και φόβο μπροστά σε μια αλλαγή. Κάθε αλλαγή στην ζωή ενός ανθρώπου είναι στην ουσία μια ευκαιρία για ανανέωση και προσωπική εξέλιξη. Μέσα από την διαδικασία αυτή μπορεί να αποκομίσει κάποιος γνώσεις και εμπειρίες.
Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, η ικανότητα προσαρμογής στις αλλαγές αποτελεί ένδειξη αυξημένης νοημοσύνης ενώ τα άτομα που προσαρμόζονται πιο εύκολα αντιμετωπίζουν καλύτερα το στρες. Αν σκεφτείτε για λίγο το θέμα θα διαπιστώσετε πως οι αλλαγές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων. Από πολύ μικρή ηλικία το άτομο γνωρίζει αλλαγές στην ζωή του, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει και να προσαρμοστεί σ΄αυτές. Θα πρέπει λοιπόν να είστε πιο θετικοί και να μην τις θεωρείτε ως ένδειξη κακοτυχίας. Οι αλλαγές είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφύγει κανείς αλλά θα πρέπει να τις δεχτεί. Ο χρόνος είναι το πάντα σύμμαχος στο κομμάτι των αλλαγών.
Σκεφτείτε λοιπόν πώς κάθε αλλαγή είναι μια ευκαιρία για να σπάσετε τη ρουτίνα. Μην είστε καχύποπτοι πιστεύοντας ότι το παλιό ήταν καλύτερο από το καινούριο. Το διαφορετικό δεν χρειάζεται να σας φοβίζει γι’ αυτό προσεγγίστε το με ενδιαφέρον. Δε θα μάθετε ποτέ τι είναι καλύτερο ή χειρότερο αν δεν το δοκιμάσετε. Γι΄αυτό προσπαθήστε να είστε ανοιχτοί στον πειραματισμό εντάσσοντας στη ζωή σας το διαφορετικό. Αν δεν σας είναι εύκολο δεχτείτε συμβουλές από άτομα που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με εσάς. Αν, ωστόσο, νιώθετε ότι το άγχος σας είναι υπερβολικό και σας δημιουργεί πρόβλημα μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να δείτε τα θετικά της νέας κατάστασης. Πάρτε το χρόνο σας, κάντε ένα zoom out και δείτε τις νέες προοπτικές που παρουσιάζονται μπροστά σας.
Να θυμάστε πως στον αντίποδα της δύναμης της συνήθειας βρίσκεται η δύναμη της θέλησης. Οραματιστείτε τη ζωή σας διαφορετικά, επιλέξτε αυτά που θα θέλατε να αλλάξετε και τολμήστε το. Ο φόβος και το άγχος μπορεί να «προσπαθήσουν» να σας ακινητοποιήσουν αλλά δεν μπορούν να το καταφέρουν γιατί πολύ απλά έχετε κάνει την επιλογή σας. Δώστε λοιπόν χώρο και χρόνο στα νέα δεδομένα που έρχονται στη ζωή σας και φτιάξτε τη ζωή σας όπως εσείς θέλετε.http://www.jenny.gr