Οι γυναίκες χειρίζονται πιο έξυπνα τις «κοπάνες» από τη δουλειά

Οι γυναίκες χειρίζονται πιο έξυπνα τις «κοπάνες» από τη δουλειά

Όλοι έχουμε φίλους που έχουν προσποιηθεί ότι είναι πολύ άρρωστοι για να λείψουν μία μέρα από τη δουλειά. Ως φαίνεται, όμως, οι γυναίκες είναι πολύ πιο πειστικές στην «αρρώστιά» τους απ’ ό,τι οι άνδρες. Δημοσκόπηση με 10.000 εθελοντές αποκάλυψε ότι ο ένας στους δέκα έχουν γίνει αντιληπτοί όταν δήλωσαν «άρρωστοι» - είτε επειδή «σκόνταψαν» σε έναν συνάδελφό τους όταν βγήκαν από το σπίτι είτε επειδή έγραψαν τις λεπτομέρειες για την «ασθένειά» τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο, οι άντρες που συνελήφθησαν να ψεύδονται ήταν διπλάσιοι από τις γυναίκες.
Επιπλέον, μόλις οι τέσσερις στους «ασθενείς» δήλωσαν ότι αποφεύγουν εντελώς το Facebookκαι το Twitter τις μέρες που είναι «άρρωστοι», ενώ το 5% τα χρησιμοποιούν για να κερδίσουν την συμπόνια των άλλων για την φανταστική νόσο τους. Ενώ εξάλλου τα δύο τρίτα πήραν μόνοι τους προϊσταμένους τους για να δηλώσουν ότι είναι «άρρωστοι», το 5% επιστράτευσαν έναν συγγενή. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, είναι πολλοί και διαφορετικοί οι λόγοι για τους οποίους επικαλούνται οι εργαζόμενοι φανταστικά προβλήματα υγείας. Ο συνηθέστερος ένοχος είναι τα παρεπόμενα της μέθης, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 39% των περιστατικών σε άνδρες και γυναίκες.
Οι άντρες έχουν αυξημένες πιθανότητες να επικαλεστούν ένα ψεύτικο πρόβλημα υγείας όταν στην πραγματικότητα έχουν πονοκέφαλο (ήταν η αιτία στο 44% των περιπτώσεων), ενώ το 25% και στα δύο φύλα ήθελαν στην πραγματικότητα να περάσουν μια μέρα με τον/την σύντροφό τους.
Το 15% εξάλλου είχαν ραντεβού για συνέντευξη σε άλλη δουλειά, ενώ το 34% είπαν πως απλούστατα βαριόντουσαν να πάνε στη δουλειά.
Πάντως, οι ειδικοί λένε οι ψεύτικες αναρρωτικές μειώνονται συνεχώς, εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης που κάνει τους εργαζόμενους να φοβούνται ότι θα απολυθούν και έτσι φροντίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους ακόμα κι αν είναι στ’ αλήθεια άρρωστοι.
Η νέα δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της φαρμακευτικής εταιρείας Schwabe Pharma UK, έδειξε ακόμα ότι ο ένας στους τρεις ερωτηθέντες έχουn πάρει την πιο πρόσφατη κανονική αναρρωτική τους εξαιτίας βαριάς γρίπης ή κρυολογήματος. Πηγή: tanea.gr

Η λίστα ιστολογίων μου