Πώς να επιλέξετε το σωστό σχολείο

Πώς να επιλέξετε το σωστό σχολείο


Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που ένας γονέας μπορεί να δώσει σε ένα παιδί, είναι η ευκαιρία να πάρει μια ποιοτική εκπαίδευση. Αλλά, όπως συμβαίνει με κάθε σημαντική απόφαση, θα πρέπει να κάνετε μια σωστή έρευνα πρώτα. Η επιλογή ενός σχολείου για το παιδί σας μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Οι περισσότεροι θέλετε να στείλετε το παιδί σας στο καλύτερο σχολείο, αλλά είναι επίσης, σημαντικό να δείτε ποιο είναι το πιο κατάλληλο τόσο για εκείνο όσο και για εσάς ως γονιός.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε, πριν τη λήψη μιας απόφασης, όπως τη τοποθεσία, το μέγεθος του σχολείου, το μέγεθος των τάξεων και τα είδη των προγραμμάτων που προσφέρονται. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να επιλέξετε σωστά.
Επισκεφθείτε τα σχολεία. Κάντε μια λίστα από τα σχολεία που πληρούν τα κριτήρια σας. Στη συνέχεια διαβάστε φυλλάδια και ελέγξετε τις ιστοσελίδες των σχολείων, για πρακτικές πληροφορίες, όπως τα είδη των προγραμμάτων και οι γλώσσες που διδάσκονται. Επίσης, μπορείτε να μεριμνήσετε για μια επίσκεψη, αν είναι δυνατόν, όταν το σχολείο λειτουργεί. Και προσπαθήστε να μάθετε εάν το συγκεκριμένο προσφέρει τη κατάλληλη ασφάλεια για το παιδί σας.
Γνωρίστε τους καθηγητές. Αν είναι δυνατόν κανονίστε μια συνάντηση με τους μελλοντικούς δασκάλους του παιδιού σας, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα που προσφέρονται και για την καθημερινότητα που επικρατεί  στο σχολείο γενικότερα. Επίσης, μπορείτε να ρωτήσετε αν υπάρχει εξειδικευμένη βοήθεια στις τάξεις, όταν υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται επιπλέον προσοχή. Ακόμη, μπορείτε να μάθετε ποια πολιτική ακολουθείται, για να πειθαρχήσουν τα παιδιά, που είναι κάπως πιο ζωηρά από τα υπόλοιπα.
Ενώ η εκπαίδευση είναι συνήθως υψίστης σημασίας, είναι επίσης, σημαντικό να πάρετε τη σωστή φιλοσοφική και κοινωνική αντιστοιχία για εσάς και το παιδί σας, διότι θα είναι στο σχολείο για πολλά χρόνια. Άρα, και οι δύο πρέπει να αισθάνεστε άνετα και με τους υπόλοιπους γονείς και τα παιδιά. Προσπαθήστε να γνωρίσετε τις γενικότερες αξίες και τους στόχους του σχολείου και βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να τους ακολουθήσετε. Αν για παράδειγμα οι δάσκαλοι προσπαθούν, να προωθήσουν μια αίσθηση ανεξαρτησίας στα παιδιά, τότε είναι σημαντικό να κάνετε το ίδιο.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου