Αν είστε έστω & λίγο απαισιόδοξοι, είναι μονόδρομος να…

The-Russian-Portrait-One-Hundred-Years73__880

Αν είστε έστω & λίγο απαισιόδοξοι, είναι μονόδρομος να…


Να αλλάξετε την οπτική που έχετε στη ζωή με 5 απλές καθημερινές πρακτικές.
Πρέπει να ξέρετε πως μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε κι αυτό έχει αποδειχθεί επιστημονικά από τον Beck και τον Ellis. Έτσι μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς για την στάση στη ζωή μας και να μην βυθιζόμαστε σε ύδατα κατάθλιψης ή ψυχολογικών διαταραχών που προκύπτουν από την απαισιοδοξία και τις άσχημες σκέψεις που κάνουμε.
Υπάρχουν λοιπόν μερικοί τρόποι εκγύμνασης του νου μας για να τον κάνουμε αισιόδοξο και θετικό. 
Να αποφεύγετε τις γενικεύσεις και τις υπερβολές. Όταν κάτι άσχημο συμβαίνει και το αντιλαμβανόμαστε μέσα από το πρίσμα της υπερβολής ή της συνεχόμενης κακοτυχίας, τότε βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση του άτυχου, του ριγμένου, αυτού που δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσει κεφάλι. Λογικό δεν είναι αυτό το συναίσθημα να μας κάνει σιγά σιγά απαισιόδοξους και αρνητικούς;
Να συναναστρέφεστε με καλούς και θετικούς ανθρώπους. Αν ο περίγυρός σας είναι «τοξικός» και αντιμετωπίζει τα πάντα ως απροσπέλαστα προβλήματα, τότε θα καταφέρει άμεσα και με επιτυχία να σας βάλει σε ένα κυκεώνα μαύρων σκέψεων που θα σας ρίχνουν την ψυχολογία όλο και πιο πολύ στα τάρταρα.
Διεκδικήστε χρόνο για τον εαυτό σας και μην κάνετε εκπτώσεις σε αυτό. Το να φροντίζουμε συνέχεια για τους άλλους και να μας ρουφάνε οι υποχρεώσεις παντός είδους, είναι βέβαιο πως μας κάνει να υποτιμάμε αργά και σταθερά τον εαυτό μας και μας οδηγεί σε αρνητικές σκέψεις. Κάντε δραστηριότητες που σας αρέσουν και σταματήστε να σκέφτεστε ακόμα και σε μια π.χ. βόλτα εάν διάβασαν τα παιδιά ή πόσα χρήματα θα απαιτήσει ο επόμενος λογαριασμός ρεύματος.
Να σκέφτεστε πως αν κάτι διορθώνεται, δεν αξίζει τη θλίψη μας κι αν πάλι δεν διορθώνεται, είναι μάταιο να στενοχωριόμαστε. Με αυτή τη σκέψη οδηγό, είναι εύκολο να καταλάβουμε πως στη ζωή μόνο η αισιοδοξία πρέπει να μας οδηγεί και μα μας βάζει σε χαρούμενες θάλασσες.
Μην γκρινιάζετε, προσπαθήστε τουλάχιστον. Δεν είναι ποτέ όλα μαύρα και αδιέξοδα. Ας μην δραματοποιούμε καταστάσεις όταν δεν αξίζουν την ψυχική μας υγεία και καθαρότητα.http://www.boro.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου