Tips για να σας φύγει το άγχος στο λεπτό

Tips για να σας φύγει το άγχος στο λεπτό


Το στρες προκαλεί την απελευθέρωση της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία μπορεί να βλάψει το μυαλό και να αποδυναμώσει το καρδιαγγειακό και το ανοσοποιητικό σύστημα με την πάροδο του χρόνου. Εάν νιώθετε κάποιες φορές ότι το άγχος σας κατακλύζει, πρέπει να βρείτε μερικές τεχνικές που θα ενισχύσουν τη διάθεση σας και θα σας ηρεμήσουν.
Ζεστάνετε τα χέρια σας. Όταν ο φόβος και το άγχος ριζώσουν, το νευρικό σύστημα στέλνει κατευθείαν αίμα προς τους μεγαλύτερους μύες, ώστε να προστατεύσει το σώμα από τον κίνδυνο. Αυτή η ροή οδηγεί συχνά σε κρύα χέρια. Άρα, εάν ζεστάνετε τα χέρια σας, θα δώσετε αυτόματα σήμα στο νευρικό σας σύστημα, ότι όλα είναι μια χαρά.
Βάλτε στη ζωή σας χαρούμενο πρόσωπο. Το χαμόγελο σας καταπραΰνει, αρκεί να είναι αληθινό. Αρχίστε να συναναστρέφεστε με άτομα που έχουν θετική αύρα και σας κάνουν να χαμογελάτε. Αν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή, θα διαπιστώσετε στη πορεία ότι θα είστε λιγότερο επιρρεπείς στο άγχος και στον θυμό.
Καταναλώστε δημητριακά ολικής αλέσεως. Εάν νιώθετε άγχος, η καλύτερη ιδέα είναι να φάτε ένα σνακ ολικής αλέσεως και θα νιώθετε πιο ευτυχισμένοι, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Οι υδατάνθρακες ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα,  αυξάνοντας την σεροτονίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που συνδέεται με την ηρεμία και με τα θετικά συναισθήματα. Στόχος σας πρέπει να είναι 30 γραμμάρια σύνθετοι υδατάνθρακες, που ισοδυναμούν με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, μισό κουλούρι ή 1 φρούτο.
Σκάψτε το χώμα. Σύμφωνα με ολλανδική μελέτη του 2011, 30 λεπτά κηπουρικής μειώνει τα επίπεδα άγχους πιο αποτελεσματικά, από ότι 30 λεπτά σε ένα ήσυχο δωμάτιο. Οι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι αυτό οφείλεται στη σωματική δραστηριότητα. Αλλά, ίσως το μυστικό βρίσκεται στο ίδιο το χώμα. Μερικές μελέτες έχουν δείξει, ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ ενός βακτηρίου που βρίσκεται στο χώμα και των αυξημένων επιπέδων της σεροτονίνης, και αυτό σημαίνει λιγότερο άγχος και καλύτερη συγκέντρωση.
Δώστε έμφαση στην εκπνοή. Όλοι έχετε ακούσει ό,τι η βαθιά αναπνοή είναι ζωτικής σημασίας, για να αισθάνεστε ήρεμοι, αλλά το πιο σημαντικό μέρος δεν είναι η εισπνοή, αλλά η εκπνοή. Όταν νιώθετε αγχωμένοι, πάρτε βαθιές εκπνοές, και θα επιβραδύνετε τον καρδιακό ρυθμό σας.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου