7+1 απλά πράγματα που δυσκολεύουν μόλις αποκτήσετε παιδί

7+1 απλά πράγματα που δυσκολεύουν μόλις αποκτήσετε παιδί


Η ζωή με ένα μωρό γίνεται περισσότερο πολύπλοκη από όσο θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε…Υπέροχη, αλλά πολύπλοκη! Τα καθήκοντα που καλείστε να αναλάβετε ως νέες μανούλες απαιτούν εξαιρετικό συντονισμό και ανάπτυξη πολλαπλών ικανοτήτων σε παράλληλο χρονικό διάστημα.
Απλές δραστηριότητες που συνηθίζατε να κάνετε εντελώς μηχανικά πριν αποκτήσετε παιδί, μετατρέπονται τώρα σε πιο χρονοβόρες και εσείς πρέπει από την πλευρά σας να ανταπεξέλθετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δείτε ορισμένες από αυτές και θα καταλάβετε τι εννοούμε:
  1. Διατροφή
Κάτι τόσο απλό όπως το φαγητό γίνεται μια δραστική πρόκληση όταν έχετε ένα μωρό μέσα στο σπίτι. Αν νομίζετε ότι θα έχετε το χρόνο να καθίσετε και να απολαύσετε με την ησυχία σας ένα χαλαρό γεύμα, ξανασκεφτείτε το!
  1. Πλύσιμο ρούχων
Πώς μπορεί ένα τόσο μικρό πλασματάκι να λερώνει τόσα πολλά ρούχα; Μέχρι να σιδερώσετε και να αποθηκεύσετε τα καθαρά ρούχα του μωρού έχουν ήδη εμφανιστεί άλλα που σας περιμένουν στο καλάθι με τα άπλυτα!
  1. Ύπνος
Αυτό είναι προφανές, αλλά έχει σημασία να επαναληφθεί. Δεν πρόκειται να κοιμηθείτε οκτώ συνεχόμενες ώρες για το υπόλοιπο της ζωής σας. Το ίδιο βιώνουν και οι μπαμπάδες, αλλά οι επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου επηρεάζουν 10 φορές περισσότερο τη μητέρα.
  1. Οδήγηση
Από τη στιγμή που γίνεσαι γονέας, η οδήγηση δεν έχει πλέον να κάνει με τη μετακίνηση από το σημείο Α στο σημείο Β όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αντιθέτως, είσαι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα να κάνεις οποιοδήποτε ελιγμό για να προστατεύσεις το παιδί σου.
7. Κοινωνικοποίηση
Από τη στιγμή που γίνεσαι μητέρα οι προτεραιότητες αλλάζουν. Δεν είναι τόσο εύκολο να ακολουθήσεις τις ανύπαντρες φίλες σου ή εκείνες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά όταν το δικό σου είναι σε μικρή ηλικία. Οι βόλτες αντικαθίστανται με επισκέψεις φίλων στο σπίτι σου.
8. Προετοιμασία για βόλτα
Μια απλή βόλτα αποκτά άλλο νόημα από τη στιγμή που γίνεσαι μητέρα. Πάνες, μωρομάντηλα, κουβερτάκι, παιχνίδια, πορτοφόλι, κλειδιά, κινητό τηλέφωνο…Δυστυχώς, οι μέρες που φεύγατε από το σπίτι παίρνοντας μαζί μόνο τα κλειδιά σας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!infokids.gr

Η λίστα ιστολογίων μου