Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στην αρχή της σχέσης

Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στην αρχή της σχέσης

Στην αρχή κάθε σχέσης θέλουμε να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί όσοι από εμάς θυμόμαστε τις πρώτες αυτές ρομαντικές στιγμές δεν θέλουμε να έχουμε κακές μνήμες. Υπάρχουν ζευγάρια που είναι πολύ ερωτευμένα μετά από χρόνια αλλά όταν περιγράφουν την αρχή της σχέσης τους θυμούνται μόνο το ‘πόσο απαράδεκτος ήταν’ εκείνος στο πρώτο ραντεβού ‘η πόσο ζηλιάρα ήταν πριν συγκατοικήσουμε’. Τα λάθη που κάνουμε στην αρχή μιας σχέσης δεν την καταδικάζουν αυτόματα να τελειώσει, ίσα-ίσα που μερικές φορές δείχνουν τον πραγματικό μας εαυτό που μπορεί να αγαπήσει ο σύντροφός μας, όμως δυστυχώς, δύσκολα ξεχνιούνται. Τα πρώτα λάθη δημιουργούν λάθος εντυπώσεις στον άλλο που μερικές φορές δύσκολα μπορούμε να αλλάξουμε, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσουν και τις λάθος βάσεις για τη σχέση σας.
1. Μην βγάζετε τις ανασφάλειές σας προς τα έξω: Δεν είναι κακό να μιλήσετε στον σύντροφό σας για τις ανασφάλειές σας όμως αν κάνετε λάθος επιλογές εξαιτίας τους μπορεί να δημιουργήσετε λάθος εντυπώσεις. Μια γυναίκα με ανασφάλειες δεν είναι σέξι, δείχνει ότι δεν αγαπάει τον εαυτό της και δυστυχώς μερικές φορές δεν δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας σε αυτόν που την έχει ερωτευθεί.
2. Δεν αφήνετε το παρελθόν: Όλοι φέρνουμε ανασφάλειες και προβλήματα από προηγούμενες σχέσεις και εμπειρίες, όμως κάθε φορά που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ρομαντική σχέση με ένα καινούριο άνθρωπο πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση. Δεν γίνεται να αναζητάμε στον επόμενο μόνο όσα δεν είχε ο προηγούμενος, ούτε να δημιουργούμε ‘θέματα’ επειδή μας έχουν μείνει άχτι.
3. Ζήλεια: Η ζήλεια στην αρχή της σχέσης είναι λογική αλλά και παράλογη ταυτόχρονα. Εννοείται ότι θα δημιουργηθούν συναισθήματα ζήλειας εφόσον δεν μπορείτε να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που μόλις γνωρίσατε, αλλά ταυτόχρονα εάν δεν έχει δώσει αφορμές ακόμα αλλά ούτε και υποσχέσεις, δεν μπορείτε να εκφράσετε ξεκάθαρα τη ζήλεια σας.
4. Μην σταματάτε να προσπαθείτε: Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι εκείνος είναι ερωτευμένος, συνήθως σταματάτε να προσπαθείτε να είστε τέλεια: μπορεί να μην προσέχετε πια τα κιλά σας, να σταματήσετε το γυμναστήριο, να μην τον φροντίζετε όπως πριν. Τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άντρες όταν αισθανθούμε άνετα και οικεία μέσα σε μια σχέση σταματάμε να προσπαθούμε.
5. Μην χάνετε τα καλά της σχέσης: Οι πρώτες μέρες μιας σχέσης είναι ίσως οι πιο έντονες αν όχι και οι πιο διασκεδαστικές. Αφιερώνετε χρόνο για να μάθει ο ένας τον άλλο, γνωρίζετε τους φίλους του, περνάτε ατελείωτες ώρες στο κρεβάτι και στον καναπέ αγκαλιά. Υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας, ανεξαρτησίας και χαράς που συνήθως φεύγει όταν η σχέση ΄σοβαρεύει’, όταν περιμένουμε και ζητάμε περισσότερο από τον άλλο. Μην βιάζεστε να γίνετε η ‘γυναίκα της ζωής του’, απλά απολαύστε το τώρα! Το διαβάσαμε στην εφημερίδα Καθημερινή .http://www.boro.gr